logo F1online.sk

V porovnaní so štvrtkom sme urobili krok späť, ľutuje Pérez

Sergio Perez
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 3. 2024

Úloha Sergia Péreza je jasná: finišovať hneď za Maxom Verstappenom. V Bahrajne naplnil očakávania a pri pohľade na výkony Daniela Ricciarda sa zatiaľ nemusí obávať útoku zo strany Austrálčana. Aj keď Mexičana v kvalifikácii opäť porazil Charles Leclerc, počítať sa bude len výsledok v pretekoch a v tomto smere vyzerá štart z tretieho miesta pre Checa viac ako sľubne.

Aj keď tretie miesto nie je žiadnym sklamaním a na Charlesa Leclerca stratil Mexičan menej než dve stotiny sekundy, potenciál jeho Red Bullu RB20 je predsa len o niečo vyšší. Pérez nepôsobil po kvalifikácii úplne spokojne. Sám povedal, že vo štvrtok sa mu v kokpite Red Bullu pozdávalo o niečo viac.

„Myslím si, že dnešok nebol taký dobrý ako včerajšok,“ povedal po skončení kvalifikácie mexický pretekár. „Z nejakého dôvodu sme urobili krok späť. Musíme to pochopiť, najmä pred sobotnými pretekmi. Pevne dúfam, že nami vykonané zmeny nám pomôžu v pretekoch.“

„Štvrtok bol veľmi dobrý deň, veľmi pozitívny. V pretekovom aj kvalifikačnom tempe sa veci posúvali správnym smerom. Dnes to však vyzeralo, že sa nám nejakým spôsobom podarilo urobiť krok späť. Neviem, či sa ešte niečo zmenilo na trati alebo v našej príprave, ale určite treba niečo prehodnotiť a pokúsiť sa tomu prísť na koreň,“ povedal Pérez.

Tomu sa v Bahrajne podarilo napraviť menej lichotivý kvalifikačný výsledok v pretekoch. V Saudskej Arábii bude mať rovnaký plán. Red Bull vyzerá byť v pretekovom tempe stále o krok napred, takže to pôsobí ako jednoznačná úloha. Pérez si to však nemyslí.

„Bude to výzva. Na tejto trati je všetko o pretekovom tempe. Myslím si teda, že v sobotu skončí vpredu ten rýchlejší. Na tejto trati sa dá predbiehať a dá sa tu pretekať. V sobotu nás čaká dlhá cesta,“ avizuje vicemajster sveta z roku 2023.