logo F1online.sk

Piastri: Môžeme byť hore i na konci prvej desiatky

Oscar Piastri
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl7. 3. 2024

McLarenu mala trať v Džidde sedieť lepšie než okruh v Bahrajne, výsledky z tréningov tomu však veľmi nenasvedčujú. Maximom britského tímu dnes bolo siedme miesto Landa Norrisa z prvého tréningu, v tom druhom sa ´papájoví´ prepadli na hranicu TOP10.

Na druhej strane štvrtkové časy ešte nemusia nič znamenať, zvlášť v takto tesnom štartovom poli. V prvom tréningu sa Lando Norris dlho držal v prvej trojke a bývalý pilot Karun Čandhok v televíznom prenose vyhlásil, že ho tento víkend vidí v prvom rade.

„Môžeme byť úplne hore, no rovnako sa môže stať, že budeme okolo desiateho miesta ako v druhom tréningu. Fakt je to ťažké predpovedať,“ myslí si Oscar Piastri, ktorý v FP1 skončil pätnásty a v FP2 desiaty.

„V určitých veciach sme vyzerali dobre, v iných zase nie. Je náročné prečítať, kde sa vlastne nachádzame. Fernando je totiž fakt rýchly, a v strede je to tesné a pomiešané. Určite potrebujeme pred kvalifikáciou ešte zrýchliť,“ pokračoval austrálsky pilot, ktorý pred rokom v kvalifikácii zažiaril a nečakane postúpil do Q3.

„V kvalifikácii očakávam tesnú bitku. Verím, že v nej môžeme byť bližšie k čelu než vo štvrtok,“ doplnil Piastri.

Lando Norris bol napriek tomu, že v druhom tréningu skončil až dvanásty, teda za tímovým kolegom, pomerne optimisticky naladený.

„Solídny deň. Mám o niečo lepší pocit než v Bahrajne. V niektorých zákrutách sme sa trápili s balansom, takže do piatka sa celkovo potrebujeme zlepšiť. Inak to bol fajn deň a dobrý štart do víkendu,“ vyhlásil Lando Norris.

V McLarene venovali čas aj hľadaniu správneho nastavenia. „Vyskúšali sme niekoľko nastavení pre túto trať, ktorá vyžaduje maximálnu rýchlosť na rovinkách a zároveň dobrý balans. Získané dáta nám pomôžu pri hľadaní čo najlepšieho prístupu pre kvalifikáciu a preteky. Dnes nás čaká veľa analýz,“ povedal šéf tímu Andrea Stella.

Súvisiace články