logo F1online.sk

Konečne mám auto, s ktorým môžem útočiť, odľahlo Sainzovi

Carlos Sainz
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 3. 2024

Carlos Sainz na prvých pretekoch sezóny zahviezdil. Aj keď mu prvá kvalifikácia nevyšla, v prvých pretekoch sa svojimi predbiehacími manévrami postaral o väčšinu akcie na trati. Po ich skončení a zisku tretieho miesta bol nadšený zo svojho Ferrari.

Aj keď Charlesa Leclerca a Georgea Russella zužovali isté problémy, Carlos si svoje pódiové umiestnenie vybojoval na trati. Jeho Ferrari vyzeralo, že sa konečne nemusí starať o pneumatiky a môže sa do toho poriadne oprieť. Už len táto skutočnosť Carlosa dosť potešila.

„Je to trochu úľava, pretože naposledy som útočil ešte niekedy na Veľkej cene Rakúska, čo je nejakých trinásť alebo štrnásť pretekov späť,“ povedal Sainz. „Vo všetkých zvyšných pretekoch minulého roku som musel manažovať, sledovať spätné zrkadlá alebo kontrolovať svoje tempo. Mal som len veľmi málo príležitostí útočiť na ostatných.“

„Milujem pretekanie a milujem predbiehanie, chcem byť agresívny a útočiť. S minuloročným autom to však bolo nemožné. Spomínam si, ako som pri predstavení tohto monopostu hovoril, že si prajem auto, s ktorým môžeme pretekať, útočiť a príliš sa nestarať o pneumatiky. Presne to sme aj dostali. Mám za sebou ofenzívne preteky s dobrým pretekovým tempom a aj preto je toto tretie miesto príjemné. Veľmi som si to užil,“ dodal spokojne Sainz.

Na víťazstvo to však ani zďaleka nestačilo. Red Bull je naďalej o hlavu vpredu a Verstappen zvíťazil v Bahrajne bez najmenších problémov. Jeho predstavenie dokonca naznačilo, že by mohol napraviť chybu z minulého roku a tentokrát naozaj vyhrať všetky veľké ceny. Sainz je však optimista a tvrdí, že na iných okruhoch by mohlo dôjsť k vyrovnanej bitke.

„Prevahu Red Bullu ste videli veľmi jasne,“ povedal španielsky pretekár. „Podľa mňa je zaujímavé, ako dokázali udržať najmäkšie pneumatiky C3 pri živote dlhšie než ostatní a oveľa menej sa im prehrievali. Možno aj preto nie sú takí dobrí v kvalifikácii a sú veľmi dobrí v pretekoch na okruhu, ako je Bahrajn.“

„Teraz potrebujeme viac vzoriek, ale očakávam, že Red Bull bude zakaždým lepší v pretekoch podobne ako vlani. Pozrite sa na posledných osem veľkých cien medzi mnou a Charlesom. Podarilo sa nám niekoľkokrát dostať na pole position, veľakrát sme stáli v prvom rade, ale Max sa v pretekoch odpútal a Checo nás vždy dokázal predbehnúť. Dúfam, že v tomto roku to nebude také výrazné a že sme v tomto zmysle urobili dobrý krok vpred,“ povedal s nádejou Sainz.

Súvisiace články