logo F1online.sk

Ecclestone radí Red Bullu zobrať Hülkenberga: Pri Verstappenovi to zvládne

Nico Hülkenberg
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala29. 10. 2020

Alex Albon má podľa slov Christiana Hornera a Helmuta Marka isté, že v Red Bulle zostane aspoň do konca tejto sezóny. Čo sa však stane potom, to zatiaľ netušíme. Voľní sú totižto aj Sergio Pérez a Nico Hülkenberg, od ktorých sa očakáva, že by Albona viac ako schopne nahradili. Bernie Ecclestone by Red Bullu odporučil vziať Hulka.

Situácia v Red Bulle sa začína kryštalizovať. V AlphaTauri má už miesto isté Pierre Gasly, meno jeho kolegu nie je zatiaľ známe. Do “béčka” by mohol spadnúť Albon, alebo sa vyšplhať japonský talent Juki Cunoda.

Daniilovi Kvjatovi sa nedávajú veľké šance. “Ak mám byť úprimný, nerobím si starosti. Ak budem budúci rok vo Formule 1, tak dobre. Ak nie, nech,” vyhlásil pre motorsport.com. Po iných sériách sa vraj neobzerá.

“Koncentrujem sa na túto chvíľu a o tom nepremýšľam. Momentálne to nie je moja priorita. Môžem si dovoliť byť rok preč, alebo čokoľvek, čo budem chcieť. Uvidíme. Stále neviem, ako to bude vyzerať. Teraz chcem zvládnuť zostávajúce preteky. To je najlepšie — sústrediť sa na to a potom uvidíme, čo nám prinesie budúcnosť. Samozrejme, som si vedomý toho, že sa môže stať čokoľvek,” hovorí ruský jazdec.

Cunoda je sebavedomo naladený, keď príde na otázku, či sa cíti na postup do Formuly 1. “Zatiaľ nie som najrýchlejší pilot na svete — kvôli Maxovi Verstappenovi. Ale nakoniec chcem predbehnúť aj jeho a byť najlepší.”

Bývalý pretekár Robert Doornbos, ktorý v roku 2006 odjazdil tri veľké ceny za Red Bull, má jasno. Albon sa čoskoro rozlúči s programom Red Bullu. “Najbližších pár dní sa mu nebude spať veľmi dobre. V Imole musí zaútočiť, aby mal aspoň malú šancu udržať si tú sedačku. Ale podľa mňa sa to nestane.”

Helmut Marko pred týždňom prezradil, že ak by padlo rozhodnutie Albona niekým nahradiť, tak by nešlo o nikoho z tábora Red Bullu. Jeho slovám dalo za pravdu potvrdenie Pierra Gaslyho v AlphaTauri. V hľadáčiku má mať teraz Sergia Péreza a Nica Hülkenberga.

S Pérezom sú spojené aj milióny od sponzorov, a navyše predstavuje cestu na zaujímavý latinsko-americký trh. “S Mexičanmi už máme obchodné partnerstvo, bez ohľadu na Formulu 1. Pôjde o čisto športové rozhodnutie,” vyhlásil Marko.

V tom prípade zrejme môže dať na odporúčanie Bernieho Ecclestona. Ten v rozhovore pre Sport 1 vychválil nemeckého pretekára: “Je rýchly, rozumný a vždy povie to, čo si myslí. Nie je ako väčšina ostatných jazdcov, ktorí len papagájujú to, čo im tím povie.”

“Red Bull by si ho mal vziať, pretože takýto človek ku nim pasuje. Čo je však najdôležitejšie: dokáže zbierať výsledky, pretože psychicky je veľmi silný. A pri Maxovi Verstappenovi takí musíte byť, veď tento mladík je zázrak prírody,” doplnil Mr. E.