logo F1online.sk

Sainz podľa Čandhoka nepôjde strácať čas do Audi: Ja by som volal Totovi Wolffovi každý deň

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 2. 2024

Prestupové domino nám v tomto roku začalo padať akosi skoro. Teraz čakáme, ktorá kocka spadne ako ďalšia. Je možné, že situácia sa v nasledujúcich mesiacoch trochu upokojí a celé sa to opäť rozkrúti v lete, ktoré je charakteristické prestupmi jazdcov. Na trhu si bude hľadať nového zamestnávateľa aj Carlos Sainz, ktorý je médiami spájaný s Audi, ale tam podľa názoru Karuna Čandhoka nezamieri.

Audi vstúpi do Formuly 1 v roku 2026 a podľa mediálnych špekulácií chce mať svojich jazdcov v Sauberi už v roku 2025. Bol by to logický ťah, problém je však v tom, že pre pilotov to znamená hneď niekoľko premárnených rokov plných čakania na úspech. Sauber určite nebude bojovať v roku 2025 o titul a s vysokou pravdepodobnosťou ani Audi v roku 2026.

„Každého to napĺňa vzrušením, pretože jeho otec jazdí za Audi. Rovnako tak všetci predpokladajú, že Carlos Sainz mladší skončí v Audi,“ povedal bývalý pilot Karun Čandhok, ktorý dnes pracuje ako expert televízie Sky. „Ja však nevidím dôvod, prečo by tam mal chcieť ísť, a podľa mňa tam nechce ísť.“

„Myslím si, že bude premýšľať o Audi až v neskoršej fáze jeho kariéry. V každom prípade však platí, že Audi nevyhrá titul v roku 2026, ani v roku 2027 a pravdepodobne ani v roku 2028. Skrátka nie,“ vyhlásil Čandhok.

Ten si jednoducho myslí, že úspech Audi príde až v čase, keď bude Carlos za zenitom a nebude môcť zožať plody svojej práce. Samozrejme, je otázne, či sa mu otvoria lepšie alternatívy, keďže voľné miesta by mohli mať aj v Mercedese či Red Bulle, ale budú mať tieto tímy záujem o španielskeho pretekára? Odpoveď sa dozvieme v nasledujúcich mesiacoch.

„Povedzme, že Audi bude kandidátom na titul v roku 2029. V tom čase bude mať Carlos 38 rokov (Čandhok sa trochu pomýlil, Sainz bude mať v skutočnosti 35 rokov, pozn. red.). Carlos je momentálne na vrchole svojej kariéry a nemôže si dovoliť, aby premrhal svoje najlepšie roky v novom tíme,“ myslí si Čandhok.

„Potrebuje urobiť všetko, čo je v jeho silách, aby sa dostal do Mercedesu. Ja by som na jeho mieste telefonoval Totovi Wolffovi každý deň, posielal mu všetky možné údaje a tabuľky, ktoré ukazujú, že je na úrovni Charlesa Leclerca,“ dodal Čandhok.

Súvisiace články