logo F1online.sk

Maldonado: Keby som bol Vettelom, tímovú réžiu by som nerešpektoval

Pastor Maldonado
© Instagram/Pastor Maldonado
Milan Kubala
Milan Kubala27. 5. 2020

Mnohým dnes vŕta hlavou otázka Sebastiana Vettela a jeho najbližšieho pôsobenia v Maranelle. Bude Nemec hrať tímovú hru, alebo sa z neho stane rebel, ktorý vo Ferrari už nemá čo stratiť? Ak by v koži štvornásobného majstra sveta bol Pastor Maldonado, videli by sme vraj aj ohňostroje.

Pastor Maldonado sa nad situáciou vo Ferrari zamýšľal v rozhovore pre španielsky motorsport.com: “Už minulý rok sme videli, ako to medzi týmito dvoma jazdcami iskrilo,” reagoval narážajúc hlavne na Brazíliu, ale problémy sa vliekli celou sezónou. “Kto sa postará o to, aby sa také čosi nezopakovalo, keď Vettel už teraz vie, že odíde? Podvolí sa Vettel tímovej réžii? Ja neviem. Ja by som to neurobil.”

Ferrari bude potrebovať akúkoľvek pomoc, aby porazilo silnejúci Red Bull a dominujúci Mercedes. Takým skorým rozhodnutím si však samé hodilo poleno pod nohy.

“Pre tím to môže predstavovať veľkú slabinu. Už vlani ňou bola. Keď sa sezóna reštartuje, budú to mať obaja ťažké. Rozhodnutie už padlo, ako môžete v takom prípade pretekať? Bude to náročné, nuž verme, že ho čaká svetlejšia budúcnosť. Treba rešpektovať to, čo Sebastian počas svojej kariéry dokázal. Je to veľká osobnosť, skvelý jazdec a vo Formule 1 si zaslúži špeciálne miesto.

Na záver Maldonado schválil Vettelov krok, ak to vôbec bolo jeho rozhodnutie: “Vettel v tíme prežíval negatívne obdobie. To isté sa stalo Juanovi Pablovi Montoyovi, keď šiel do McLarenu. Preto keď už o vás nie je záujem, keď už v tíme nie ste vítaní, najlepšie je spraviť také rozhodnutie, aké si vybral aj on.”