logo F1online.sk

Po odchode Hamiltona sa stane tímovou jednotkou Mercedesu Russell, predpovedá Brundle

George Russell a Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár28. 2. 2024

Lewis Hamilton a George Russell vstupujú do svojej v poradí tretej spoločnej sezóny, ktorá bude zároveň ich poslednou. Starší z britskej dvojice sa totiž po skončení ročníka 2024 presunie do Ferrari, kde si zmeria sily s miláčikom tifosi Charlesom Leclercom. Mladší z Britov zotrvá v Mercedese a bude ašpirovať na post tímovej jednotky. Martin Brundle nepochybuje o tom, že bude vo svojom ťažení úspešný.

Na štartovom rošte by ste našli iba pramálo dvojíc, ktoré by boli vyrovnanejšie, než sú Hamilton s Russellom. Vzhľadom na to, že hrá mladší z pretekárov Mercedesu so sedemnásobným šampiónom vyrovnanú šachovú partiu, Martin Brundle nepochybuje o tom, že to bude práve on, kto po odchode Lewisa prevezme opraty nad tímom z Brackley.

„Myslím si, že George Russell disponuje veľkou sebadôverou a talentom. Je tiež nesmierne rýchly a dostatočne skúsený na to, aby prevzal Hamiltonovo žezlo a stal sa tímovou jednotkou Mercedesu. Ani v najmenšom o tom nepochybujem,“ vyslovil sa niekdajší pilot Formuly 1 a v súčasnosti rešpektovaný komentátor.

Brundle je presvedčený o tom, že svetlá budúcnosť nečaká iba Russella, ale aj v poradí druhého mladého britského pretekára Landa Norrisa. Pre úspech však budú budú musieť urobiť jedno: Podmaniť si tímy, v ktorých pôsobia.

„Domnievam sa, že George a Lando budú v tomto roku vo veľmi podobnej pozícii. Obaja budú potrebovať prikloniť si tímy na svoju stranu. Bude nesmierne dôležité, aby sa im to podarilo. Prehupli sa totiž do fázy kariéry, kedy už viac nie sú považovaní za mladých pretekárov.“

„Majú už početné skúsenosti a sú zabývaní v tímoch, v ktorých pôsobia. Teraz je za potreby, aby tieto tímy okolo seba vybudovali a prinútili ich, aby im naslúchali. Potrebujú, aby im vyrábali autá na mieru.“

„Lando sa po tomto smere angažuje už dlhé roky a George uvidel v odchode Hamiltona príležitosť. Musia využiť šancu, ktorá sa im núka, a zo sezóny 2024 urobiť pre seba odrazový mostík,“ dodal Brundle.