logo F1online.sk

Záujemcovia o miesto v Mercedese volajú dokonca aj mne, smeje sa Russell

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 2. 2024

Mercedesu sa mala pôvodne tohtoročná „silly season“ úplne vyhnúť. S platnými zmluvami pre Lewisa Hamiltona a Georgea Russella aj na rok 2025 sa malo hovoriť hlavne o Red Bulle či Ferrari. Napokon je však všetko inak a tento tím sa ocitol presne uprostred prestupového kolotoča. Ten sa vraj točí už vo februári tak divoko, že potenciálni záujemcovia sa núkajú nielen svojim budúcim šéfom, ale dokonca aj kolegom.

Odchod Lewisa Hamiltona do Ferrari úplne otočil dynamiku na prestupovom trhu. Zrazu je to Mercedes, ktorý drží „kľúče od miešačky“ a záujem o miesto v tomto tíme bude určite väčší než v Red Bulle, ktorý je známym pohrebiskom talentov. Miesto po boku Georgea Russella je také žiadané, že úsmevu sa neubránil ani sám pilot Mercedesu.

„Bude to zaujímavých pár mesiacov a uvidíme, čo to prinesie,“ povedal Russell médiám v Bahrajne. „Z môjho pohľadu môžem povedať, že mojím tímovým kolegom je pravdepodobne najlepší jazdec všetkých čias, takže nemám žiadne obavy, kto sa postaví vedľa mňa. Chcem sa porovnávať s tými najlepšími.“

„Myslím si, že presne to som zažíval posledné dva roky. Nech už to bude skúsený jazdec alebo mladý jazdec, mám pocit, že som v skvelej pozícii a môžem pomôcť posunúť tím dopredu na začiatku tejto novej kapitoly v jeho histórii,“ skonštatoval Russell sebavedomo.

„Myslím si, že pre každý tím je dobré, keď vládne medzi jazdcami harmónia, pretože tá sa prenáša na všetkých inžinierov a celý tím. Ale v konečnom dôsledku leží rozhodnutie na Totovi a predstavenstve,“ dodal britský pretekár.

Ten si za tie roky vybudoval v padoku a vo svete motoršportu nejedno priateľstvo. Zdá sa, že byť kamarátom s Georgeom je dnes veľmi výhodné a jeho telefónne číslo žiadané. „Už sme sa o tom bavili – túto zimu som s Totom strávil veľa času. Je to zábavné, keď na telefóne vidíte vyskakovať mená jazdcov, dokonca aj na mojom telefóne. Naozaj som mal dosť veľa telefonátov a textových správ,“ uškŕňa sa Russell.

„Bolo to celkom zaujímavé. Ale ako tím máme naozaj dobrú príležitosť pred začiatkom tejto novej kapitoly,“ dodal George.