logo F1online.sk

Wolff o vyšetrovaní Hornera: Naše štandardy musíme dodržiavať, nie o nich len hovoriť

Toto Wolff a Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 2. 2024

Formula 1 má za sebou tichý prvý deň predsezónnych testov. Všetko nasvedčuje tomu, že tímy a piloti budú odbremenení od nemalej časti svojich mediálnych povinností. V prvý deň testov sa však uskutočnila veľká tlačová konferencia šéfov tímov, na ktorej sa síce nezúčastnil Christian Horner, ale zato reč bola takmer len o ňom – a ešte o prestupoch pilotov.

Keď sa už nevyjadril samotný boss Red Bullu, aspoň sa mohli vyjadriť ostatní. Patril k nim aj jeho veľký rival Toto Wolff, ktorý nezabudol celej Formule 1 pripomenúť, akými hodnotami sa riadi, pričom nie je dôležité o nich len hovoriť. Rakúsky biznismen dal jasne najavo, že pre najvyšších predstaviteľov vo Formule 1 platia tie najvyššie morálne pravidlá.

„Myslím si, že je jasné, čo je úlohou F1 a jej tímov. Zasadzujeme sa za inklúziu, rovnosť, spravodlivosť a rozmanitosť,“ prehlásil Wolff na tlačovej konferencii. „Nejde len o to, aby sme o tom hovorili, ale skutočne sa tým riadili každý deň. Myslím si, že toto sú štandardy, ktoré sme si sami stanovili.“

„Sme globálny šport a jedna z najdôležitejších športových platforiem na svete. Sme vzormi pre všetkých. Keď o tom hovorím, tak v posledných týždňoch sa objavilo veľa špekulácií. Odohráva sa toho skutočne veľa,“ pokračoval Wolff zjavne narážajúc na interné vyšetrovanie v Red Bulle.

Šéf Mercedesu pritom vyjadril stopercentné presvedčenie, že celý proces, ktorý je internou záležitosťou stajne z Milton Keynes, prebieha „prísne“ a „transparentne“. Jeho závery by vraj mali byť poučením pre celý šport.

„Myslím si, že v tejto fáze je dôležité, aby sa postupovalo prísne. Pokiaľ viem, Red Bull zahájil nezávislé vyšetrovanie. Ak sa uskutoční riadne, transparentne a prísne, tak sa podľa mňa musíme pozrieť na výsledok, čo to prinesie Formule 1 a ako sa z toho poučíme,“ povedal Wolff.

„Chceme hovoriť o pretekárskych autách a chceme hovoriť o športe, nie o takýchto veľmi, veľmi kritických témach, ktoré sú viac než len záležitosťou jedného tímu. Je to problém celej F1 a vo všeobecnosti každého jednotlivca, ktorý tu pracuje,“ dodal šéf Mercedesu.

Súvisiace články