logo F1online.sk

Na závery je ešte priskoro, zhodujú sa piloti Ferrari

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 2. 2024

Neohromili, ale ani nesklamali. Ferrari vstúpilo do predsezónnych testov istou nohou. Piloti Scuderie sa počas prvého dňa v Bahrajne držali stabilne v najlepšej trojke. Aj keď ešte nejde ani náhodou do tuhého, Ferrari sa v prvý deň vyhlo chybám aj zbytočným problémom a pozbieralo dobré kilometre. Relatívnu spokojnosť vyslovili aj obaja piloti.

Ferrari sa opäť pohybuje v okolí čela „poradia bez Red Bullu“. Je možné, že tento tím opäť vymaže súperov z trate, ale Scuderia si v stredu splnila svoju domácu úlohu. Charles Leclerc a Carlos Sainz sa stabilne držali v najlepšej trojke a aj keď nedeklasovali súperov o rovnú sekundu, svoje zadanie splnili.

„Naše prvé testovacie ráno bolo pomerne produktívne, najmä z pohľadu odjazdených kilometrov,“ povedal Charles Leclerc, ktorý prvý deň testov otváral, aby ho popoludní vystriedal Carlos Sainz. „Pokiaľ ide o výkonnosť auta, ešte je priskoro na závery.“

„Uskutočnili sme všetky naše naplánované testy a všetko prebiehalo podľa očakávaní, čo je pozitívne. Budeme pokračovať v práci a dúfajme, že nás čakajú ďalšie dva užitočné testovacie dni pred prvou veľkou cenou,“ dodal monacký pretekár.

Jeho tímový kolega Carlos Sainz jazdil popoludní na oveľa čistejšej a chladnejšej trati. Podľa očakávaní boli popoludňajšie časy značne rýchlejšie, čo potvrdil aj španielsky pretekár, ktorý skončil so stratou jednej desatiny na Landa Norrisa celkovo tretí. Ferrari sa tak zatiaľ pohybuje v poradí v miestach, ktoré od neho aj očakávame.

„Bol to pozitívny prvý deň testov v Bahrajne,“ uviedol Sainz. „Najazdili sme v súčte 373 kilometrov. Podarilo sa nám bez problémov absolvovať celý naplánovaný program, pozbierali sme užitočné dáta, aby sme lepšie pochopili SF-24.“

„Ako zvyčajne pri predsezónnych testoch je ešte príliš skoro na vyvodzovanie záverov. Chceme aj naďalej čo najlepšie využiť nasledujúce dva dni na trati, aby sme sa pripravili na začiatok sezóny budúci týždeň. Bol to dobrý pocit vrátiť sa po zimnej prestávke za volant a poriadne si zajazdiť,“ dodal Sainz.

Súvisiace články