logo F1online.sk

Verstappen odmieta špekulácie o škriepke s Hornerom: Neviem, koho baví písať takéto veci

Max Verstappen a Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 2. 2024

Vo Formule 1 to vo februári poriadne žije. V prvý deň druhého mesiaca nového roku šokoval všetkých svojím prestupom do Ferrari Lewis Hamilton. Len o pár dní neskôr sa všetka pozornosť sústredila na Christiana Hornera, ktorý lieta v poriadnych problémoch. Objavili sa špekulácie, že boss stajne sa dostal do stredu „hry o tróny“, v ktorej vraj majú ťahať za motúziky aj Verstappenovci. Max však niečo také rezolútne poprel.

Je náhoda, že o celej veci informoval ako prvý holandský novinár Erik van Haren, ktorý je známy svojím blízkym vzťahom s Josom Verstappenom a jeho synom Maxom? Nuž, podľa slov samotného pretekára očividne áno. Aj keď stále vlastne nevieme, čo presne Christian Horner spáchal, médiá v ostatných týždňoch divoko špekulovali o rolách, ktorú v celej veci zohralo vedenie spoločnosti v Salzburgu, thajskí akcionári, Helmut Marko a dokonca aj Max Verstappen.

Holandský pretekár však odmieta, že by mal s celou vecou čokoľvek spoločné. Na predstavení monopostu RB20 tiež poprel, že by malo Hornerove vyšetrovanie akýkoľvek vplyv na ich vzťah. „Môžem vám povedať, že náš vzťah je rovnaký ako predtým. Neviem, koho baví písať takéto veci, ale medzi mnou a Christianom je to ako obvykle,“ vyhlásil Verstappen, ktorého cituje Motorsport.com.

Britský portál pritom informuje, že na predstavení nového monopostu RB20 boli prítomní novinári inštruovaní, „aby sa vo vyšetrovaní príliš nevŕtali“. Max pritom dal svetu jasne najavo, že jeho sa celá záležitosť netýka a on má na svojich pleciach dosť povinností aj bez toho, aby sa rozptyľoval niečím takým. „Ja sa plne sústredím na svoju vlastnú výkonnosť a prípravu, aby som sa dostal do formy a bol pripravený jazdiť a diskutovať s inžiniermi,“ vyhlásil Verstappen.

„Okrem toho, môj život nie je len Formula 1. Keď som doma, radšej na F1 mimo naplánovaného tréningu príliš nemyslím. Za oponou sa toho odohráva strašne veľa, čo ovplyvňuje aj moju budúcnosť, napríklad svet virtuálnych pretekov. Doma mám teda beztak dosť práce,“ dodal Max.

Pridal sa aj jeho tímový kolega Sergio Pérez. Novinári sa nemohli na túto tému príliš spytovať a jazdci museli byť v tomto smere inštruovaní ešte naliehavejšie. Mexičan využil otázku na to, aby celý tím vyzval na jednotu. Stojí však za zmienku, že ani jeden z pilotov sa Hornera nezastal a obaja zaujali celkom neutrálny postoj. „Sme pretekársky tím a chceme len pretekať. Chceme, aby celý tím držal pokope, pretože sme boli takí úspešní,“ vyhlásil Checo.

„Bolo by ideálne, ak to celé udržíme pohromade a sústredíme sa len na preteky. Vieme, že Christian je kľúčovým hráčom našej organizácie. Je dôležité, aby sme sa všetci sústredili na to, čo musíme robiť – vyhrávať tituly a posúvať tím čo najviac dopredu. To musí byť cieľom všetkých v našej organizácii,“ povedal Pérez.

Súvisiace články