logo F1online.sk

Magnussena teší, že v Haase skončili s „nerealistickým optimizmom“

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 2. 2024

Najhorší tím minulej sezóny bude najhorším aj v úvode tej novej. To nie je náš záver, takto to povedal nový šéf tímu Haas Ajao Komacu. Aj keď to nie je motivačná reč ako vystrihnutá z filmu so Sylvesterom Stallonem, ide o vcelku realistické hodnotenie situácie. Napríklad taký Kevin Magnussen novú vlnu realizmu víta.

Môžeme očakávať, že v Haase sa bude situácia riadiť podľa hesla „každý sám za seba“. Kevin Magnussen a Nico Hülkenberg nemajú zmluvy na rok 2025 a všetko nasvedčuje tomu, že nedostanú auto, v ktorom budú môcť zvlášť zahviezdiť. Dánsky pretekár však pred štartom sezóny vyzdvihol prístup nového šéfa, ktorý vraj dobre zvládol krotenie očakávaní.

„Myslím si, že v niektorých rokoch sa do novej sezóny vstupovalo s nerealistickým optimizmom, čo ovplyvnilo aj mňa,“ vyhlásil Magnussen. „Ajao celkom očividne hovorí, že sme sa ešte neposunuli z našej minuloročnej pozície. Zároveň však jasne povedal, že vidí vývojovú krivku, ktorá vyzerá oveľa sľubnejšie, a verí, že sa môžeme posunúť vpred v priebehu roka.“

„Celé pole je nesmierne vyrovnané a myslím si, že vlani sme s naším vývojom narazili na betónový múr. Nemohli sme tú bariéru prelomiť, kým sme nezmenili koncept. A tento rok to už vyzerá oveľa lepšie. Očakávania sú nízke na začiatok sezóny, ale vysoké pre sezónu ako celok,“ vysvetlil dánsky pretekár rétoriku svojho šéfa.

Kevin si okrem toho od nového bossa sľubuje aj zmenu kultúry v Haase. „S Ajaom mám dobrý vzťah. V tíme je už osem rokov, od začiatku sezóny 2016, takže od môjho príchodu do Haasu v roku 2017 s ním veľmi úzko spolupracujem.“

„Samozrejme, pre náš tím to bola obrovská zmena, keď sa stal šéfom tímu. Ajao je inžinier a má dosť technických skúseností v tímoch Formuly 1. Bude veľmi zaujímavé, keď si osvojí myslenie šéfa tímu. Myslím si, že to zmení dynamiku a komunikáciu v celej organizácii,“ povedal s nádejou Magnussen.