logo F1online.sk

Sainz sa pri hľadaní nového pôsobiska nebude ponáhľať

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 2. 2024

Pre rok 2025 je na trhu množstvo skvelých jazdcov. Medzi najatraktívnejšie mená patrí dvojica Španielov Fernando Alonso a Carlos Sainz. Zdá sa pritom, že na ťahu je Mercedes. Práve tento tím má (spolu s Red Bullom) voľnú najatraktívnejšiu sedačku na rošte. Odrazu si však všetci dávajú načas. Aj keď mali Charles Leclerc, Lando Norris a Ferrari „rýchle prsty“ pri podpisoch, odrazu sa všetci ostatní prestali ponáhľať.

Teoreticky by sme medzi „voľných agentov“ mohli počítať aj Alexa Albona, ale ten vraj má podpísané aj na rok 2025, hoci nikde nie je napísané, že svoju zmluvu naplní. Január bol poriadne intenzívny pri podpisovaní nových zmlúv, nové kontrakty uzavreli Leclerc, Norris a 1. februára aj Lewis Hamilton. Odrazu sa však nikto neponáhľa.

Ako prvý začal Toto Wolff, ktorý v mene svojho tímu povedal, že si pri rozhodovaní doprajú čas. Nasledoval Fernando Alonso, ktorý veľmi vlažne reagoval na nadšenie svojho šéfa Mikea Kracka ohľadne podpisu novej zmluvy a povedal, že v najbližších mesiacoch sa rozhodne, či vôbec bude pokračovať v kariére. Teraz sa do klubu trpezlivých prihlásil aj Carlos Sainz.

„Povedal som, že chcem mať svoju budúcnosť vyriešenú pred prvými pretekmi novej sezóny, ale asi si dokážete predstaviť, že došlo k zmene plánu. Myslím si, že to bude dlhší proces,“ povedal rodák z Madridu.

„Predo mnou sú najdôležitejšie tri alebo štyri roky mojej kariéry. Musím sa teda uistiť, že budem v správnom čase na správnom mieste. Chcem si byť istý, že ďalšiu destináciu si vyberiem správne. Doprajem si preto nejaký čas na rozmyslenie, vypočujem si a pozriem sa na všetky možnosti, aby som pri svojom konečnom rozhodnutí bol pokojný, že som si doprial dostatok času a získal všetky informácie,“ povedal Sainz.

Toto všetko by sa malo odohrávať počas jednej z najdôležitejších sezón v kariére španielskeho pretekára. Nezabúdajme, že stále je pilotom Ferrari a má pred sebou 24 veľkých cien, pritom ako sám povedal, na trhu je aktuálne „veľa možností“. Carlos chcel mať podpísané ešte pred štartom sezóny práve preto, aby sa mohol sústrediť len na pretekanie. To však teraz nebude možné.

„Myslím si, že je možné úplne oddeliť jednu vec od druhej. Mám dobrý manažérsky tím, ktorý sa o to postará. Plne sa teda sústredím, aby som začal sezónu čo najlepšie. Do svojej rýchlosti vložím všetko svoje úsilie. Všetko ostatné sa vyrieši samo postupom času,“ povedal Sainz.

Súvisiace články