logo F1online.skF1online.sk

Hamilton chce pomôcť Mercedesu vstať: Posledné dva roky nás uzemnili

Lewis Hamilton a Mercedes W15
© Sam Bloxham/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala14. 2. 2024

Keď sa Lewis Hamilton dnes posadil do monopostu W15, už mu bolo jasné, že toto je posledný Mercedes, do ktorého nastúpi počas svojej formulovej kariéry. To však neznamená, že by mu už hlavu opantala červená. Sedemnásobný majster sveta vraj pred novou sezónou ešte nikdy nemal viac motivácie ako teraz. Mercedesu chce pomôcť povstať.

Ak sa to podarí, bude to skutočné povstanie z popola. Strieborné šípy v posledných dvoch sezónach márne hľadali svetlo na konci tunela, no teraz veria, že sa im ho podarilo nájsť. Už ho treba len nasledovať.

“Počas zimného tréningu som sa koncentroval na to, aby sme tento tím vrátili na pozície, na ktorých sme sa raz nachádzali,” odhodlane vyhlásil Lewis Hamilton. “Máme za sebou dva ťažké roky, ktoré nás skutočne uzemnili. Pomohli nám však preskupiť sily, prehodnotiť isté veci a teraz pokračujeme v tomto dôležitom procese. Pri práci sme dôslední, snažíme sa pochopiť dáta a auto.”

“Počas posledných dvoch rokov sme dostali lekcie, ktoré nám pomohli nájsť nový smer. Umožnilo nám to nájsť našu Severku. Čaká nás ešte veľa práce, ale každej výzve sa postavíme čelom,” hlási rodák zo Stevenage.

Sedemnásobný majster sveta je v špecifickej pozícii, na ktorú nie je zvyknutý. Počas svojej celej kariéry len raz menil stajňu, pričom pri prestupe z McLarenu do Mercedesu o tom nevedel takto skoro. Teraz sa teda bude snažiť pomáhať inžinierom Mercedesu s vedomím, že si chová na prsiach hada; pomáha totiž tímu, ktorý už o rok bude jeho súperom a pokúsi sa mu zmariť majstrovský sen s Ferrari.

Hamilton ubezpečil, že mu nechýba potrebný zápal. “Cítim sa taký motivovaný a sústredený, aký ešte nikdy. Každý rok opakujete, že ste v lepšej forme ako kedykoľvek predtým, a rôzne ďalšie veci. Avšak, ja cítim, že teraz som pracoval usilovnejšie, príprave na tento rok som venoval viac času a pozornosti. Nikdy by som si nemyslel, že v tejto fáze môjho života budem taký hladný ako teraz.”

“Zaznamenať s tímom úspešný koniec by bolo ako zo sna. Spolu sme si toho veľa preskákali, takže ukončiť to s úspechom a pomôcť im dostať sa späť na čelo by bola pre mňa tá najväčšia pocta,” uviedol sedemnásobný šampión.

Súvisiace články

Diskusia