logo F1online.skF1online.sk

The Sun vracia úder: Obvinenia voči Hornerovi nemajú sexuálny charakter

Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 2. 2024

Snaží sa niekto vytlačiť Christiana Hornera z pozície šéfa Red Bullu? Zvlášť verní fanúšikovia tohto tímu, ktorí svojho šéfa z pochopiteľných dôvodov milujú, mali tento pocit od samého začiatku prípadu. Keďže ide o veľmi vďačnú tému, ďalekosiahlo presiahla hranice motoristických médií a dnes je jednou z najprominentnejších tém britského bulváru.

Treba povedať, že významný podiel na celej kauze mal nemecký Bild, čo je taktiež bulvárny denník. Práve ten tvrdil, že Christian Horner posielal nevhodné fotografie jednej zo svojich kolegýň. Správy o „priateľskom doporučení“, aby tím opustil, a informácie o piatkovom stretnutí s najvyšším vedením Red Bullu, ktorý má rozhodnúť o ďalšom osude šéfa tímu, však už pochádzajú z renomovaných motoristických médií.

Za danej situácie však asi neprekvapí, že sa do veci s radosťou pustil aj bulvár. Veľmi aktívny je hlavne nemálo kontroverzný britský denník The Sun. Ten už začal citovať vlastné zdroje z okolia rodiny Christiana Hornera, čo by naznačovalo, že práve ten využíva rodina šéfa Red Bullu na šírenie „svojich“ správ.

„Geri Halliwellová strávila víkend pri deťoch v slzách. Trvá na tom, že Christian neurobil nič zlé,“ uviedol The Sun v utorok o manželke Christiana Hornera, s ktorou má syna. Britský denník pokračoval ďalej, keď v stredu priniesol informáciu, že vyšetrovanie šéfa Red Bullu nemá sexuálny charakter.

„Denník The Sun tvrdí, že problém sa týka obáv kolegyne z jeho prísneho pracovného režimu a nesúvisí so žiadnym sexuálnym deliktom,“ uviedol britský bulvár, ktorý následne citoval jeden zo svojich zdrojov. „Christian mal obavy z jej správania a dal jasne najavo, že nie je spokojný. Ona sa ďalej sťažovala na jeho ‚kontrolovanie‘, čo vyvolalo túto krízu v tíme.“

The Sun zároveň citoval ďalší zdroj, podľa ktorého je to všetko len súčasť vyššej politickej hry. „Ďalší zdroj sa domnieva, že ide o zámerný pokus oslabiť Hornerovu pozíciu v spoločnosti. Už dlho sa objavujú správy o boji o moc medzi tímom, ktorý sa nachádza v Spojenom kráľovstve, a materskou spoločnosťou v rakúskom Salzburgu,“ uviedol britský denník.

Podobné správy sa objavovali už vlani, ale súviseli hlavne s oslabeným postavením poradcu Red Bullu Helmuta Marka. Ten však už potvrdil, že so spoločnosťou predĺžil kontrakt a v roku 2024 sa zúčastní na každej veľkej cene. Zdalo sa teda, že aj vzhľadom na skvelé výsledky tímu je akákoľvek kríza zažehnaná.

V piatok sa má uskutočniť kľúčové stretnutie s najvyšším vedením výrobcu energetických nápojov, na ktorom by sa malo rozhodnúť o ďalšom osude Christiana Hornera.

Súvisiace články

Diskusia