logo F1online.sk

Je logické, že doma hovoríme aj o Audi, povedal štvornásobný víťaz Dakaru Carlos Sainz

Carlos Sainz starší a Carlos Sainz mladší
© X/Carlos Sainz
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 1. 2024

Sezóna 2024 sa bude niesť v znamení prestupových špekulácií. Bez zmluvy sú aj obaja piloti Ferrari. Tí mali so svojím tímom v pláne podpísať nové kontrakty ešte pred štartom sezóny, ale zatiaľ sa tak nestalo. V prípade španielskeho pretekára Carlosa Sainza sa objavili špekulácie o spojení s továrenským Audi, ktoré určite neoslabilo víťazstvo jeho otca na Rely Dakar práve s touto automobilkou.

Spojenie Sainz – Audi sa zdá byť logické. Nemecká automobilka podľa všetkého chce svojich jazdcov v kokpitoch Sauberu už v roku 2025. S touto značkou už bolo spájaných viacero mien, vrátane Nica Hülkenberga a Estebana Ocona, ale tým najzaujímavejším je zaiste pilot Ferrari Carlos Sainz junior.

Má meno, skúsenosti a nemá zmluvu na rok 2025. Jeho otec teraz s Audi vyhral slávnu dakarskú rely, čo len posilnilo marketingový magnet pre túto nemeckú automobilku. Asi neprekvapí, že jeho otec, Carlos Sainz senior, nešetrí na adresu automobilky z Ingolstadtu slovami chvály. „Pri Audi máte vždy istotu, že uspejú,“ prehlásil šampión WRC po svojom štvrtom víťazstve na Dakare.

„Veľmi dobre viem, ako vážne pristupujú ku každému projektu a veľmi dobre viem, čo znamená povestná nemecká mentalita v praxi, jej dobré aj menej dobré stránky, ale mám veľký rešpekt pred skupinou Volkswagen a Audi, ktoré je jej súčasťou. Vieme, že Formula 1 je tak trochu zvláštny svet, ale ja mám k Audi veľký rešpekt,“ zopakoval Sainz starší.

Zdá sa teda, že od svojho manažéra a otca v jednej osobe dostane Carlos len tie najlepšie odporúčania, pokiaľ ide o projekt Audi vo Formule 1. Španielsky pretekár dáva na verejnosti jasne najavo, že chce zostať vo Ferrari. V skutočnosti však nevieme, ako prebiehajú rokovania. Čím dlhšie sa natiahnu, tým viac sa bude špekulovať.

„Myslím si, že úspech Audi vo Formule 1 je len otázkou času. Nemám krištáľovú guľu, ale myslím si, že dávajú dokopy všetky ingrediencie na to, aby vytvorili úspešný projekt. Asi je logické, keďže som súčasťou rodiny Audi, že doma sa rozprávame a vymieňame si názory na to, čo môže priniesť ich tím Formuly 1 v budúcnosti,“ priznal Sainz.