logo F1online.skF1online.sk

Ako Verstappen takmer odignoroval princa Harryho

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Tomáš Masár
Tomáš Masár1. 1. 2024

Princ Harry, člen britskej kráľovskej rodiny, zavítal v roku 2023 na Veľkú cenu USA, kde bol okrem iného zvedavý na najlepšieho jazdca súčasnosti Maxa Verstappena. Zatiaľ čo však vojvodca zo Sussexu sa stretnutia s trojnásobným majstrom sveta nevedel dočkať, Holanďan Angličanovo nadšenie tak úplne nezdieľal. Úradujúci majster sveta sa totiž zmohol iba na letmý pozdrav, po ktorom si Harryho už viac nevšímal.

Verstappen je známy tým, že si z návštev známych osobností v padoku dvakrát veľkú hlavu nerobí. Inak tomu nebolo ani v prípade princa Harryho, ktorý navštívil garáž Red Bullu hodinu pred začiatkom Veľkej ceny USA. Ak čakal člen britskej kráľovskej rodiny zo strany Holanďana vrelé privítanie, hlboko sa mýlil.

„Nie som ktovieako prívetivým typom človeka,“ uviedol pre TIME Max Verstappen. „Harry je nesmierne milý chlapík a bolo fajn si s ním podať ruku a pozdraviť ho. Ja som tu však na to, aby som si robil svoju prácu,“ vysvetlil pilot Red Bullu.

Po princovi Harrym nevyviedla Verstappena z miery ani prítomnosť Brada Pitta, ktorý sa „promenádoval“ po štartovom rošte počas víkendu vo Veľkej Británii. Holywoodsky herec je totiž jedným z hlavných antagonistov nového filmu z prostredia  F1, ktorého „gro“ sa natáčalo na okruhu Silverstone.

Tvorcom filmu, v ktorom si zahrá Pitt, je Verstappenov úhlavný rival Lewis Hamilton. Možno preto očakávať, že 26-ročný pretekár nebude v snímke vykreslený vo veľmi priaznivom svetle. Aj to je zrejme jeden z dôvodov, pre ktorý sa Holanďan stavia k celému projektu skôr negatívne.

„Nemienim sa tým (filmom) obťažovať,“ vyslovil sa Verstappen. „Tak či onak, v každom filme ide tak trochu o šou. Navyše, nebude to všetko vychádzať zo skutočných udalostí – ale som s tým v pohode. Pravdupovediac, až tak ma to celé nezaujíma,“ doplnil rodák z belgického Hasseltu.

Súvisiace články

Diskusia