logo F1online.sk

Horner: Za prvú výplatu som si kúpil Porsche, priateľka sa so mnou kvôli tomu rozišla

Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár27. 12. 2023

Ruku na srdce: Kto z vás neminul prvú výplatu na niečo, po čom mu pišťalo srdce? Učinil tak aj Christian Horner. Šéf Red Bullu si za prvú mzdu kúpil nové Porsche, čo sa stretlo s nesúhlasom jeho vtedajšej priateľky. Tá sa na Brita za tento počin nahnevala až natoľko, že sa s ním rozišla.

Ešte predtým, ako sa Horner postavil za kormidlo Red Bullu, šéfoval tímu Arden International, ktorý pôsobil v talianskej F3000. Angličan si počas tohto angažmánu prišiel mesačne na 60-tisíc libier, čo bola na tím pretekajúci v nižšej súťaži pomerne slušná čiastka.

Namiesto toho, aby myslel na budúcnosť a zarobené peniaze si postupne odkladal, sa však Horner rozhodol si za vôbec prvý zárobok kúpiť nové auto – a to nie hocijaké, ale rovno Porsche. Za toto „nezodpovedné“ a „nevyspelé“ rozhodnutie sa dostal do nemilosti vtedajšej priateľky, ktorá sa v súčasnosti s jednou najvýraznejších postáv Formuly 1 onedlho na to rozišla.

„V tom čase som mal priateľku a pamätám si, ako jej matka hovorila: ´Mala by si byť s niekým iným, potrebuješ chlapa s riadnou prácou, ktorý bude schopný dostať hypotéku a kúpiť si dom,“ vyslovil sa Horner v podcaste Eff Won With DRS.

„Za prvú výplatu, ktorú som kedy dostal, som si kúpil Porsche, čo bolo z mojej strany nezodpovedné,“ priznal. „Následne sa so mnou priateľka rozišla, respektíve jej to nariadila jej matka.“

Zdá sa však, že Horner sa z mladíckej nerozvážnosti patrične poučil. Dnes mu totiž zahrieva posteľ bývala členka skupiny Spice Girls Geri Halliwellová, s ktorou sa oženil v roku 2015.

Súvisiace články