logo F1online.sk

Vôbec by mi nevadilo, keby som mal ukončiť kariéru vo Ferrari, prehlásil Sainz

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 12. 2023

Carlos Sainz momentálne rokuje s Ferrari o predĺžení zmluvy. Po skončení sezóny 2024 mu má skončiť súčasný kontrakt a rád by ho predĺžil čo najskôr a na čo najdlhšie obdobie. Ferrari je vraj jeho splneným snom a ak by v tíme mal zostať až do konca kariéry, vôbec by mu to nevadilo.

Ferrari nie je prekliatím, Ferrari je najlepšou príležitosťou na titul, myslí si pilot stajne Carlos Sainz. Ten strávil posledný rok snahou vybojovať si v Maranelle prednostné postavenie. Po Veľkej cene Singapuru to naozaj vyzeralo, že španielsky pretekár odíde zo súboja s tímovým kolegom Charlesom Leclercom ako víťaz, ale záver sezóny a výkony monackého pretekára strhli momentum opäť na druhú stranu garáže.

„Som v tej najlepšej možnej pozícii pre boj o titul, o tom niet pochýb,“ prehlásil Sainz pre DAZN. „Pokým sa neocitnete vnútri Ferrari, nemôžete to zažiť. V podstate reprezentujete celú krajinu. V práci, na trati a pri tréningu som sa zodral po lakte, aby som sa stal majstrom sveta s Ferrari.“

„Som taký šťastný, že som súčasťou Ferrari, že momentálne nevidím žiadny dátum spotreby. Dúfam, že mám pred sebou mnoho, mnoho rokov a vôbec by mi nevadilo, keby som všetky strávil v červenom. Mojou hlavnou motiváciou je titul majstra sveta. Ak sa mi to podarí s Ferrari, bude to ešte lepšie. Musíme sa o to pokúsiť v roku 2024 a podľa mňa na to máme všetky kapacity,“ verí španielsky pretekár.

„Nesmieme zabúdať, že počas niektorých víkendov sme boli rýchlejší než Max Verstappen a Red Bull v kvalifikáciách. Je však pravda, že v pretekoch nás porazili. Myslím si, že Max sa dokáže postarať o rozdiel, ale taktiež Red Bull,“ dodal Sainz.

Práve na trojnásobného šampióna a jeho tím sa rodák z Madridu zameriava. Poctivo študuje jeho palubné zábery a skúma, čo robí nielen jazdec, ale aj jeho auto. Aj jeho tímový kolega Charles Leclerc v jednom zo svojich nedávnych rozhovorov povedal, že z pohľadu na prácu pilota z tejto kamery sa naučíte viac, než pri študovaní jeho jazdy v tesnom závese za ním na trati.

„Vždy sa nájdu jazdci, ktorí z pohľadu na palubné zábery robia odlišné veci. Keď mám povedať pravdu, samozrejme, že vždy sledujem Maxa Verstappena, pretože on je obvykle ten najrýchlejší. Chcem si priblížiť, čo robí na trati. Okrem neho študujem aj jazdu Landa Norrisa. Viem, aký je dobrý a že na každom okruhu zvykne skúšať odlišné veci,“ povedal španielsky pretekár.

„Lewis Hamilton a George Russell sú takisto dvaja skvelí jazdci. Samozrejme, treba sem zarátať aj Charlesa Leclerca, ktorý je mojím tímovým kolegom, a takisto Fernanda Alonsa a jeho výkony v pretekoch,“ dodal Sainz.

Španielsky pretekár veľmi dobre vie, čo by si prial pod stromček. V podstate to isté, čo zrejme každý pretekár na rošte. „Rád by som dostal víťazné auto. Rád by som išiel na každé preteky s tým, že môžem vyhrať,“ vyhlásil s veľkou nádejou rodák z Madridu.

Súvisiace články