logo F1online.sk

Helmut Marko ešte neuvažuje o konci, bude rokovať o novej zmluve

Max Verstappen a Helmut Marko
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala18. 12. 2023

Vyčerpávajúca sezóna 2023 dala zabrať celému padoku a od Helmuta Marka aj oveľa mladším “účastníkom zájazdu”. Športovému poradcovi Red Bullu však únava nestíha. Po skončení sezóny manažuje svoje hotely v Grazi a chystá sa na rokovania s Red Bullom o predĺžení kontraktu.

Helmut Marko to prezradil v rozhovore pre rakúsky portál oe24.at, v ktorom tiež vyhlásil, že jeho pracovné povinnosti v Grazi pripomínajú v porovnaní so stresom vo Formule 1 len “detskú narodeninovú oslavu”.

Formulu 1 o rok čaká rekordne dlhý kalendár, ale Helmut Marko sa ho nebojí a s Red Bullom bude rokovať o novej zmluve. “V priebehu týždňa sa o tom budeme baviť,” prezradil športový poradca červených býkov. “V hre sú rôzne možnosti a ešte sa o ničom nerozhodlo — vrátane toho, čo budem robiť ďalej. Môj súčasný kontrakt vyprší na konci roka 2024.”

Rokovania s vedením Red Bullu budú tentoraz o čosi náročnejšie ako za čias Dietricha Mateschitza. “Okruh ľudí je teraz o čosi širší, patrí doň Mark Mateschitz, Thajčania a Oliver Mitzlaff. S Dietrichom Mateschitzom sme o veciach rozhodovali skutočne unikátnym spôsobom. Je mi nesmierne ľúto, že nemohol zažiť túto víťaznú sezónu, ktorá zatienila všetko ostatné.”

Kedysi sa v podstate stačilo dohodnúť s Mateschitzom, dnes musí presvedčiť aj ďalších. Má však pri tom cenného spojenca: Max Verstappen sa údajne na jeseň nechal počuť, že ak odíde Helmut Marko, tak sa Red Bull môže rozlúčiť aj s ním.

Čo hovorí Helmut Marko na fakt, že Max Verstappen ho chce mať v tíme? “Toto je komplikovaná téma. Samozrejme, že mám isté povinnosti k Red Bullu a Maxovi, no celý balík musí do seba zapadnúť. Ešte sa o ničom nerozhodlo.”