logo F1online.sk

Takúto sezónu už nezopakujeme, predpovedá Horner

Mechanici Red Bullu sa tešia z trofeje v Abú Zabí
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár15. 12. 2023

Sezóna 2023 bola v podaní Red Bullu dominantná ako žiadna iná. Tím z Milton Keynes povyhrával takmer všetko, čo sa len dalo a prepísal hneď niekoľko historických rekordov. Latka je preto nastavená veľmi vysoko a prekonať či aspoň dorovnať ju bude priam nemožné. Dobre si to uvedomuje aj Christian Horner, ktorý je uzmierený s tým, že pod jeho vedením sa rakúskej stajni tak dobre, ako v tomto roku, už nikdy viesť nebude.

Dvadsaťjeden víťazstiev, 860 bodov, prvenstvo v súťaži jednotlivcov a triumf v Pohári konštruktérov – to je len výpočet jedných z množstva úspechov, o ktoré sa postaral Red Bull v roku 2023, v sezóne, ktorá sa podľa Christiana Hornera v podaní Red Bullu už nikdy nezopakuje.

„Pochybujem, že sa sezóna ako táto za môjho života ešte niekedy zopakuje,“ nechal sa počuť „lodivod“ Red Bullu pre BBC. „Je veľkým zadosťučinením, že do seba všetko zapadlo, že sa na úspechu podieľali všetky oddelenia.“

„Pracovali tvrdo a neúnavne, a to na každých jedných pretekoch, ktoré sú rozlezené po celom svete, na ktorých čelíme všakovakým rôznym výzvam – rôznym typom okruhov, rôznym podmienkam či rôznym stratégiám. Všetky nástrahy sme zvládli a vyhrali 21 z 22-voch pretekov.“

Nič však netrvá večne a rovnako tak podľa Hornera nebude ani nadvláda Red Bullu. Brit sa domnieva, že už čoskoro sa štartové pole na Rakúšanov dotiahne, špecificky taký Mercedes.

„Sú skvelým tímom,“ poznamenal. „Svojho času dominovali a aj keď majú momentálne zrejme ťažšie obdobie, som si istý tým, že v nadchádzajúcej sezóne sa vrátia plní odhodlania. Nepochybujem o tom, že naša rivalita bude rovnako intenzívna ako kedykoľvek predtým,“ uzavrel Horner.

Súvisiace články