logo F1online.skF1online.sk

Kedy sa Verstappen ožení? S Kelly som veľmi šťastný, priznal

Max Verstappen a Kelly Piquetová
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 12. 2023

Je Max Verstappen rodinný muž ako Kimi Räikkönen či Sebastian Vettel alebo „vlk samotár“ ako Fernando Alonso, ktorého zaujíma len motoršport a rýchle autá? Odpoveď na túto otázku zatiaľ nepoznáme. Španielsky matador minimálne na verejnosti nemal žiadny dlhodobý vzťah, čo však neplatí pre Maxa Verstappena, ktorý je podľa vlastných slov veľmi šťastný s o deväť rokov staršou Kelly Piquetovou.

Bolo to presne na Nový rok 2021, keď dvojica verejne oznámila, že tvorí pár. To znamená, že dnes sú spolu už celé tri roky. Keď sme o tom na našich stránkach informovali aj my, išlo o bulvárnu tematiku, ktorú praví športoví fanúšikovia neradi vidia. Keďže však bol článok mimoriadne populárny (stále ho nájdete na našich stránkach), nech je nám odpustené, že sa k tejto téme vrátime.

Prečo to vtedy vyvolalo na verejnosti (nielen bulvárnej, ale aj motoristickej) taký záujem? Nuž, Kelly Piquetová je jedným zo siedmich detí trojnásobného majstra sveta Nelsona Piqueta, ktoré splodil so štyrmi rôznymi partnerkami. Veľmi hlasno sa pritom pošepkávalo, že s  milenkami má ešte niekoľko ďalších detí, ku ktorým sa oficiálne nehlási. Brazílčan je okrem toho známy svojimi kontroverznými postojmi.

To nás privádza ku Kelly – dcére z druhého manželstva so Sylviou Tamsmaovou –, ktorá sa okrem politických vied, ekonómie či modelingu zaoberala aj motoršportom. V roku 2017 začala randiť s o šesť rokov mladším Daniilom Kvjatom a v júli 2019 sa páru narodila dcéra Penelope. Už v decembri rovnakého roku sa však rozišli. S ruským pretekárom strávila Kelly tri roky a presne toľko v súčasnosti chodí aj s Maxom Verstappenom.

Bola teda pri všetkých jeho tituloch a holandský pretekár sa ku nej skutočne správa ako k svojmu talizmanu. Pár si náklonnosť prejavuje verejne a keď čerstvý trojnásobný šampión po sezóne usadol na rozhovor s novinárskou legendou Rogerom Benoitom, starý lišiak sa ho musel opýtať aj na Kelly. Aj keď dnes tento veterán píše pre bulvárny denník Blick, vo Formule 1 pracuje už od 70. rokov. Našťastie, Max zobral s úsmevom jeho otvorenú otázku, kedy napodobní svojho brata a ožení sa.

„Ja a oženiť sa? Teraz na mňa vytvárate tlak, aby som prezradil dátum!“ odpovedal so smiechom Verstappen v dlhom rozhovore pre Blick. „Neviem, čas ukáže. V súčasnosti som veľmi, veľmi šťastný s Kelly, ale ja osobne som si nestanovil žiadny čas, dokedy pred ňou musím pokľaknúť. Všetko by to malo prísť spontánne.“

Benoit sa však nedal a opýtal sa, či k tomu dôjde ešte počas jeho kariéry. „Ako som povedal, naozaj neviem. Správny deň príde, keď budeme cítiť, že môžeme náš vzťah potvrdiť aj na papieri,“ odvetil Verstappen.

Holandský pretekár ukazuje, že má niečo spoločné aj s Vettelom či Räikkönenom a jeho život nie sú len pretekárske autá. „Rodina je pre mňa veľmi dôležitá. Musí sa stať vašou oázou pokoja, aby ste vďaka nej mohli zabudnúť na stresujúce chvíle. Kelly už dobre pozná problémy z čias otcovej kariéry. Skrátka milujem predstavu o veľkej rodine s množstvom zvierat,“ povedal Max, ktorý si vzhľadom na svoju zaneprázdnenosť nemôže dovoliť príliš veľký zverinec.

„Momentálne mám tri mačky, pretože tie sú nezávislejšie než psy. Keď musíte cestovať, len ťažko sa môžete postarať o psíkov. Môžete ich zobrať so sebou, ale musíte sa o nich starať ako o dieťa. To je veľmi ťažké pre obe strany,“ povedal Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia