logo F1online.sk

Wolff na margo priateľskej fotky s Hornerom: Kamaráti? Dva roky sme si ani len nepodali ruky

Toto Wolff a Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 12. 2023

Na záverečnej Veľkej cene Abú Zabí vznikla vskutku zaujímavá fotka, na ktorej sa Toto Wolff a Christian Horner držia okolo ramien a srdečne sa usmievajú do objektívu fotoaparátu. Jeden by sa snáď až nazdával, že sa Rakúšan s Britom po rokoch konečne spriatelili, avšak opak je pravdou. Vzťahy medzi šéfom Mercedesu a Red Bullu sú aj naďalej na bode mrazu a nič na tom nezmenila ani spomínaná momentka.

Toto Wolff a ChristianHorner boli a sú neodmysliteľnými súpermi. Rivalita azda dvoch najvýraznejších šéfov tímov na štartovom rošte sa najväčšmi vystupňovala v roku 2021, keď sa o držiteľovi zisku titulu rozhodovalo až v záverečnom kole záverečných pretekov. Napriek tomu, že si kohúti v súčasnosti už štipľavé odkazy cez médiá nevymieňajú, na seba pozerajú stále s veľkou nevôľou.

Nič na tom nezmenila ani momentka, ktorú v Abú Zabí zachytil jeden z fotografov, na ktorej Wolff s Hornerom vyzerajú ako dvaja dlhoroční kamaráti. Zdanie však niekedy klame a inak to nie je ani v tomto prípade.

„Pridal som sa k nim (počas majstrovských osláv, pozn. red.) a bavil som sa s Geri (Hornerovou, Christianovou manželkou). Tak vznikla tá fotka,“ vysvetlil rodák z Viedne, ktorý Red Bullu síce k dosiahnutým úspechom športovo zagratuloval, no jeho postoj voči šéfovi tímu z Milton Keynes sa tým nijak nezmenil.

„Že či sme priatelia? Ruky sme si naposledy podali možno dva roky dozadu pred poslednými pretekmi. Musíte však uznať výkon svojho konkurenta. Rešpektujem to, čo tím Red Bull (v tomto roku) dosiahol,“ doplnil Wolff.

Súvisiace články