logo F1online.sk

Ako Fernando Alonso pomohol propagovať topánky Alexa Albona

Fernando Alonso
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 12. 2023

Že sa v dnešnej Formule 1 nerobí nič len tak nezištne a zadarmo? Nezmysel. Presvedčí vás o tom príbeh Alexa Albona, v ktorom vychválil Fernanda Alonsa. Britsko-thajský pretekár si myslel, že pilot Aston Martinu sranduje, keď od neho chce topánky z jeho edície. Nebol to však žart a dvojnásobný majster sveta urobil svojmu kolegovi parádnu reklamu.

Pilot Williamsu dal prostredníctvom svojho obchodného podniku Alex Albon Athletics fanúšikom možnosť zakúpiť si jeho topánky z limitovanej edície Classic Marina. Tie mali premiéru na Veľkej cene Singapuru, ktorá je pre Alexa takmer domácim podujatím. Albonovi sa vtedy dostalo nečakanej marketingovej podpory od jednej z najväčších osobností Formuly 1.

V rozhovore zverejnenom na webovej stránke Williamsu porozprával Alex Albon pekný zážitok zo singapurského víkendu, ako ho Alonso prekvapil tým, že si vypýtal pár topánok z jeho edície. Aj on tak prispel k tomu, že dnes je kolekcia už vypredaná.

„Veľký muž Fernando v Singapure propagoval moje topánky,“ povedal Albon vo videu, v ktorom so svojím tímovým kolegom Loganom Sargeantom spomínali na najlepšie okamihy sezóny 2023. „Vtedy som si hovoril, že ich nebudem dávať jazdcom, lebo by to bolo trochu trápne. Dám im to len vtedy, keď ma o to požiadajú.“

„Keď sme sa však vracali z brífingu jazdcov pred štartom podujatia v Singapure, Fernando prišiel za mnou a povedal, že chce jeden pár. Ja na to len: ‚Áno, samozrejme!‘ Nemyslel som si, že to myslí vážne, ale myslel,“ hovorí Albon nadšene.

„Doslova som sa rozbehol do hospitality, zobral jeden pár topánok a on si ich hneď obul. V nedeľu išiel na prehliadku jazdcov pred pretekmi v mojich topánkach. Propagoval ich a ukázal ich na Instagrame. Je to skvelý chlap,“ dodal rozradostený Alex.

Súvisiace články