logo F1online.skF1online.sk

Hamilton: Max by ma asi nechcel ako svojho kolegu

Lewis Hamilton
© Jiří Křenek/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 12. 2023

Keď Christian Horner pred víkendom v Abú Zabí odpálil bombu, že zástupcovia Lewisa Hamiltona v úvode roka 2023 oslovili Red Bull aj Ferrari, aby zistili, aké sú ich možnosti smerom k roku 2024, musel sa sedemnásobný šampión pred novinármi poriadne obracať. Zrejme už nikdy nezistíme, ako to skutočne bolo, keďže však Horner začal šíriť tieto správy ako prvý, Lewis sa, prirodzene, ocitol v defenzíve. Rozhodne však poprel, že by akokoľvek kontaktoval Red Bull.

Boli by Verstappen s Hamiltonom najsilnejšou jazdeckou zostavou všetkých čias? Možno áno, ale to zrejme nikdy neuvidíme. Podľa všetkého však existoval určitý záujem na jej vytvorení. Minimálne v prípade, že aspoň jeden z dvojice Lewis Hamilton – Christian Horner hovorí pravdu. Šéf Red Bullu tvrdí, že sedemnásobný šampión oslovil jeho tím a snažil sa zistiť, či sa mu teoreticky môže otvoriť nejaké miesto pre rok 2024.

Hamilton to rezolútne poprel a miesto toho prišiel s vlastnou verziou kolobehu udalostí, podľa ktorej ho ako prvý kontaktoval Horner. „Ja som ich nikdy neoslovil. To Christian napísal mne. Overil som si to u každého člena môjho tímu a nikto s nimi nehovoril. Oni sa však pokúsili osloviť nás,“ vysvetlil Hamilton novinárom v Abú Zabí.

Pilot Mercedesu pritom tvrdí, že ho Horner kontaktoval na jeho staré číslo a správu našiel až o niekoľko mesiacov neskôr. „Pozrel som si to v mojom starom telefóne so starým číslom, ktorý som doma našiel. Keď som ho zapol, samozrejme, prišli mi stovky správ. Uvedomil som si, že tam mám aj jednu od Christiana so žiadosťou o stretnutie,“ vysvetľuje Hamilton vlastnú verziu udalostí.

„Odpovedal som mu zo svojho nového telefónu. Tú správu som teda našiel dosť neskoro. Prišlo mi to ešte niekedy začiatkom roka, takže som odpísal o mnoho mesiacov neskôr,“ dodal Lewis.

Podľa jeho verzie šéf Red Bullu nešpecifikoval, čo má byť témou navrhovaného stretnutia. V odpovedi od Hamiltona si však vraj našiel len gratuláciu k ďalšiemu titulu majstra sveta. „Je tu veľa ľudí, ktorí radi skloňujú moje meno, pretože vedia, že to vyvolá reakciu. Ak ste trochu osamelí a nedostáva sa vám veľkej pozornosti, je to perfektná vec. Stačí spomenúť moje meno,“ hovorí s iróniou Hamilton.

„Totovi som povedal o mojej odpovedi, zvlášť po tom, čo sa začala šíriť tá správa. Zároveň som chcel, aby o tom vedel môj tím, pretože ľudia premýšľajú a takéto veci nikdy neplodia nič pozitívne,“ povedal Lewis.

Ten, samozrejme, potvrdil, že by sa viac ako rád postavil Maxovi Verstappenovi. Podobne sa vyjadril aj sám Holanďan. Nemôžete totiž nikdy priznať, že si niektorého pilota neprajete za tímového kolegu. Ako pretekár sa musíte tváriť, že porazíte každého a nemáte vo svojom tíme takú moc, aby ste dokázali ovplyvniť rozhodovanie o takej dôležitej otázke. „Viac ako rád by som sa postavil Maxovi v rovnakom aute. Bolo by to úžasné. Nemyslím si však, že by ma chcel ako tímového kolegu,“ vyhlásil Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia