logo F1online.sk

Oficiálne! Sargeant bude pokračovať vo Williamse

Logan Sargeant
© Twitter/Williams
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková1. 12. 2023

Je vymaľované! Poznáme kompletný grid pre sezónu 2024, Williams totiž v piatok oficiálne potvrdil Logana Sargeanta. Hoci sa v kuloároch množili špekulácie, že by ho mohol nahradiť jazdec F2 Frederik Vesti, Američan napokon o svoju sedačku nepríde.

Hoci Logan počas svojej nováčikovskej sezóny v kráľovnej motoršportu výrazne nezažiaril a podarilo sa mu získať len jeden bod, vedenie stajne sa mu ešte rozhodlo dať šancu. 22-ročný mladík ani zďaleka nestačil na svojho skúsenejšieho tímového kolegu Alexa Albona, počas zimnej prestávky tak má na čom pracovať. V celkovom poradí totiž skončil až na nelichotivom 21. mieste, kým Albon obsadil 13. priečku.

„Som nadšený, že môžem pokračovať v tíme Williams Racing aj v sezóne 2024. Doteraz to bola neuveriteľná cesta a som vďačný za príležitosť ďalej sa rozvíjať ako jazdec. Do budúcnosti máme veľké plány a ja sa už neviem dočkať, ako sa budem podieľať na úspechoch tímu v nasledujúcom roku,“ teší sa Sargeant.

Síce sa nevyhol viacerým nehodám a v rebríčku tzv. deštruktérov je na prvom mieste, vo Williamse pravdepodobne vidia priestor na zlepšenie. „Preukázal základnú rýchlosť potrebnú pre pretekanie na najvyššej úrovni, pričom na týchto základoch staval od pretekov ku pretekom, čím si upevnil svoje miesto v zostave tímu Williams Racing,“ píše sa v stanovisku tímu.

K podpísaniu svojho zverenca sa vyjadril aj samotný šéf James Vowles. „Som rád, že môžeme pokračovať v našej ceste s Loganom aj v sezóne 2024.“

„Logan preukázal obrovské zručnosti aj pod tlakom svetovej scény, takže sa do nášho tímu perfektne hodí. Máme veľkú dôveru v jeho schopnosti a veríme, že spoločne môžeme v nadchádzajúcej sezóne dosiahnuť ešte väčší úspech,“ dodal britský inžinier.

Súvisiace články