logo F1online.sk

Brundle: Hamilton už ôsmy titul nezíska, Russell mu to nedovolí

George Russell
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár30. 11. 2023

Formulová obec na pomerne pravidelnej báze rozoberá, či sa ešte Lewisovi Hamiltonovi podarí získať rekordný ôsmy titul, alebo nie. Zástancovia názoru, ktorí tvrdia, že sa Brit šampiónom už nestane, pri svojej argumentácii poukazujú na v súčasnosti dominantného Maxa Verstappena, ktorý mu vraj nič také nedovolí. Martin Brundle s tým, že Hamilton už súťaž jednotlivcov neovládne, síce súhlasí, no nazdáva sa, že sa tak nemusí stať výlučne zásluhou Holanďana – 38-ročnému pretekárovi môže zahatať cestu aj taký George Russell.

Mercedes v uplynulom ročníku nezvíťazil po prvýkrát od roku 2011. Rozhodol sa preto od základov prekopať svoj koncept a začať odznova. Či bude tím z Brackley a Brixworthu vo svojom ťažení úspešný, je nateraz otázne, no taký Martin Brundle o správnom smerovaní nemeckého celku nepochybuje.

„Stále si myslím, že v Mercedese je dosť schopných ľudí na to, aby dokázali vyrobiť auto, ktoré bude vyhrávať preteky a majstrovstvá sveta. Som o tom skalopevne presvedčený,“ nechal sa počuť 63-ročný Brit.

O kom však Brundle pochybuje je Lewis Hamilton. Nazdáva sa totiž, že ak dôjde na lámanie chleba a Mercedes bude disponovať dostatočne kvalitným monopostom na to, aby získal titul, bude Lewis porazený tímovým kolegom Georgeom Russellom.

„Myslím si, že George by mohol mať v prípade, že bude Mercedes disponovať dostatočne konkurencieschopným monopostom, navrch. Nazdávam sa totiž, že je veľmi dobrým lídrom a zároveň má dostatok vôle a mentálnej kapacity na to, aby ustál všetky tlaky, ktoré zvonku prichádzajú, keď vyhrávate preteky alebo bojujete o víťazstvo v šampionáte.“

„Domnievam sa preto, že by to mohol byť on, kto zabráni Hamiltonovi vyhrať ôsmy titul. Napriek tomu si však myslím, že Lewis je aj naďalej veľmi silný,“ doplnil Brundle.