logo F1online.sk

Stewart by bol radšej, keby Vettel ukončil kariéru a pripojil sa k nemu

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala18. 10. 2020

Sebastianovi Vettelovi sa po dlhom boji o miesto na štartovom rošte podarilo dohodnúť s budúcim Aston Martinom a predĺžiť si tak kariéru vo Formule 1. Jackie Stewart by bol ale radšej, keby sa štvornásobný majster sveta vydal na rovnakú dráhu ako on.

Zatiaľ čo Lewis Hamilton si do štatistík pripisuje jedno víťazstvo za druhým, Sebastian Vettel od vlaňajšieho Singapuru drží pôst. So svojím Ferrari SF1000 si vôbec nerozumie, a aj keby si rozumel, tak takmer určite by nedosiahol ani na pódiá; konkurenčné tímy zo stredu poľa sú aj napriek enormnej snahe inžinierov z Maranella silnejšie.

“Ferrari je jednou z najväčších značiek, aké kedy existovali. Z nejakého dôvodu je však tento rok pre nich katastrofálny,” hovoril Jackie Stewart na podujatí v Goodwoode pre La Gazzetta dello Sport. “Dúfam a modlím sa za to, aby sme v budúcej sezóne videli Ferrari tam, kde by naozaj malo byť.”

Scuderia si už bude musieť poradiť bez Sebastiana Vettela, ten mieri do Aston Martinu, v tejto sezóne tretieho najlepšieho tímu v štartovom poli. Predstavitelia tímu nepochybujú o správnosti svojho rozhodnutia, hoci Vettelove výkony z posledných mesiacov by mohli vyvolávať obavy, či bolo správne zbaviť sa spoľahlivého Sergia Péreza.

“Sebastian Vettel je naozaj milý džentlmen a má za sebou úžasnú kariéru,” pokračuje trojnásobný šampión z rokov 1969, 1971 a 1973. Vettel by podľa neho vynikol aj mimo pretekárskych okruhov: “Ja osobne by som bol veľmi rád, keby ukončil kariéru a robil to, čo robím ja; chodil na tie najlepšie podujatia, dostal sa do kontaktu s niektorými z najlepších medzinárodných korporácií. Pre tento šport by bol skvelým ambasádorom.”

Lietajúci Škót je však srdcom pretekár a Vettelovmu rozhodnutiu veľmi dobre rozumie. “Ak chce pokračovať v pretekaní, je to kvôli tomu, že tento šport miluje.”

Súvisiace články