logo F1online.sk

Aj bez tej chyby by sa konečný výsledok nezmenil, priznáva Piastri

Charles Leclerc, Max Verstappen a Oscar Piastri
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 11. 2023

Oscar Piastri má za sebou vydarený deň. Aj keď záverečný pokus nebol podľa jeho slov dokonalý, ani bezchybné kolo by mu vraj na Charlesa Leclerca nestačilo. A keďže ho nakoniec komisári omilostili od podozrenia z blokovanie súpera, odštartuje z tretieho miesta.

Aj keď sa rodák z Melbourne už tradične nevyhol priznaniam z vlastných chýb, na konci dňa bol s výsledkom aj s výkonom spokojný. Podarilo sa mu poraziť tímového kolegu, ktorý mal síce rozbehnuté lepšie kolo, ale po jazdeckej chybe sa na to už nikto pýtať nebude. Hoci aj Piastri mohol zajazdiť lepšie, sám hovorí, že by to nestačilo ani na druhé miesto.

„Neviem, koľko som tam stratil času, ale nemyslím si, že bez tej chyby by výsledok vyzeral inak,“ povedal Piastri po skončení kvalifikácie pre televíziu Sky. „Som celkom spokojný. Bol to trochu neučesaný víkend, ale keď na tom najviac záležalo, dokázal som takmer všetko poskladať dokopy.“

„Ťažko povedať, ako na tom budú všetci v nedeľu. Nikto nedostal možnosť si poriadne vyskúšať pretekové simulácie. Myslím si však, že môžeme byť sebaistí. Pretekové tempo v tejto sezóne hádam nebolo väčším otáznikom, zvlášť pri štandardnom formáte víkendu. Musíme si počkať a uvidíme,“ dodal austrálsky mladík.

Jeho tím stále bojuje o štvrté miesto Pohára konštruktérov, ale pri pohľade na výsledky kvalifikácie sa nezdá, že by sa v McLarene mali čoho obávať. Lando Norris a Oscar Piastri štartujú v najlepšej päťke, kým Aston Martiny nájdeme na deviatom a trinástom mieste. S jedenásťbodovým náskokom sa nezdá, že by sa muži v pápajovom mali obzerať cez rameno a radšej by chceli útočiť na stupne víťazov.

„Myslím si, že môžeme byť sebaistí. Máme pred nimi slušný náskok a naše tempo je veľmi dobré, takže by sme mali byť schopní udržať ich za sebou,“ povedal Piastri, ktorého sa ešte na záver opýtali na incident s Gaslym. V čase rozhovoru ešte nebol známy výsledok vyšetrovania a sám Oscar v tom čase nemal k prípadu veľmi čo dodať. „Úprimne, nevidel som to, takže sa musím pozrieť na opakované zábery,“ odpovedal.