logo F1online.sk

Hamilton: Kvalifikácia nie je vhodný čas na hrabanie sa z problémov

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Mária Trenkler Stošeková
Mária Trenkler Stošeková18. 11. 2023

Lewis Hamilton v tejto sezóne už tretíkrát vypadol v druhej časti kvalifikácie. Nepomohlo mu ani to, že po prvých dvoch tréningoch mal celkom dobré pocity. Opäť sa totiž prejavila nevyspytateľnosť monopostu W14. Britský jazdec sa až po treťom tréningu začal opäť dostávať do formy, no ako sám uznal, to už bolo príliš neskoro.

Sedemnásobný majster sveta sa v piatok usmieval. Balans vraj nebol zlý a monopost dokázal držať krok aj s priamymi konkurentmi strieborných šípov. Všetko sa však zmenilo v sobotu nášho času, ktorú Lewis Hamilton otvoril driemotami na jazdeckom brífingu.

V kokpite svojho auta už určite nedriemal, ale skôr hromžil. “Nemal som z neho veľmi dobrý pocit. V piatok to bolo o čosi lepšie a vyzerali sme byť celkom konkurencieschopní. Počas noci sme spravili nejaké zmeny, no tretí tréning bol dosť slabý,” povzdychol si Lewis Hamilton po kvalifikácii, v ktorej obsadil len jedenástu priečku.

Tretí tréning mu narušil celý program. “To ma trochu zahnalo do kúta a v kvalifikácii som sa snažil z toho vyhrabať, no kvalifikácia na to nie je vhodný čas. Skrátka som sa trápil s priľnavosťou. Moje auto nefungovalo. Je to ťažké, keď sa nedostanete ani z Q2, ale tak to už raz je.”

Lewis Hamilton v nedeľu bude štartovať z desiateho miesta, keďže získa jednu pozíciu na úkor Carlosa Sainza. Ferrari však v kvalifikácii pôsobilo tak konkurencieschopne a tak dobre pracovalo s pneumatikami, že Hamiltonovi táto ľahko získaná pozícia dlho nezostane.

“Sledovať Ferrari dnes bolo ohromujúce,” pripustil Hamilton, aby zároveň dodal, že ani nevie, čo presne môže čakať od nedele v Las Vegas. Hlavné neznáme premenné sú dve. “Prvá vec je auto, ale takisto drobenie pneumatík. Všetkým sa drobili pneumatiky. Rovnako ako ostatní, aj nám sa strašne drobili. Nám sa v treťom tréningu drobili aj zadné gumy, takže podľa mňa bude kľúčové správne to manažovať, kde zatlačiť, kde nie.”

Súvisiace články