logo F1online.sk

Hamilton si Las Vegas užíva. Jetlag ho netrápi a jazdy hodnotí ako “bombové”

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Mária Trenkler Stošeková
Mária Trenkler Stošeková17. 11. 2023

Niektorým jazdcom víkend v Las Vegas vôbec nechutí, iní sa ho nevedia nabažiť. Lewis Hamilton po prvých dvoch tréningoch prezradil, že sa radí do tej druhej skupinky. Jazda v uliciach mesta hazardu podľa neho predstavuje jazdeckú výzvu, ale zároveň aj veľké potešenie.

Lewis Hamilton v druhom tréningu obsadil deviatu priečku a na čelo stratil takmer 1,4 sekundy. Ak by sme však brali za referenciu výkon Carlosa Sainza, tak jeho manko nebolo až také hrozivé. V každom prípade dlhé rovinky len podčiarkujú problémy Mercedesu s maximálkou.

Jazdiť s nastavením na minimum prítlaku Lewisa Hamiltona i napriek tomu bavilo. “Je to obrovská výzva. Aj keď je tu veľa roviniek, nie je tu tak veľa miest na predbiehanie. Priľnavosť je veľmi nízka a zákryt nemá veľký efekt, je to ako v Monze. Máte malé krídlo, a tak odpor nie je veľmi veľký. Bude to zaujímavá kvalifikácia. Dôležitá bude vaša pozícia. Kľúčová bude aj degradácia.”

“Ale mne to prišlo bombové. Všetci majú problémy s jetlagom a podobne, ale ja sa cítim fakt skvele,” rozplýval sa sedemnásobný šampión, ktorý sa vo svetlách reflektorov a uprostred desiatok hviezd, hudobníkov a ďalších celebrít istotne cíti ako doma. “Počas prestávky som si pozrel film. Cítim sa skvele a som pripravený opäť vyraziť.”

Jediná škoda, že prvý tréning dopadol tak, ako dopadol. Inak okruhu v Las Vegas nemá čo vytknúť. “Je to tu neuveriteľne rýchle a ja som sa poriadne zabavil. Potešilo ma, že sme mohli opäť jazdiť. Prvý tréning nič moc, ale odviedli dobrú prácu, že to napravili. Bol to zaujímavý tréning.”

I napriek nelichotivému umiestneniu vo výsledkovej listine v Mercedese nie sú sklamaní a hlásia, že nemali ani veľmi veľké problémy s nastaveniami auta. “Je to OK, nie je to také zlé. Keď sme boli všetci na podobných pneumatikách, tak sme nestrácali tak veľa. Samozrejme, drobenie pneumatík trápi všetkých. Všetkým gumy odchádzajú, ale z tohto pohľadu sme na jednej lodi.”

George Russell po tréningu uviedol, že problémy s drobením pneumatík treba brať vážne. Lewis Hamilton si myslí, že sa pod ne podpisujú teploty, ale aj nový povrch. “Podľa mňa to spôsobuje kombinácia oboch faktorov. Navyše máme veľmi nízky prítlak, takže v pomalých aj v rýchlych zákrutách sa šmýkate. Auto nemá veľmi veľa prítlaku, keďže potrebujete mať rýchlosť na rovinkách. Som si istý, že na to majú veľký vplyv aj teploty.”

Súvisiace články