logo F1online.skF1online.sk

Sainz ľutuje vypadnutie tímového kolegu: Je to premárnená príležitosť

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 11. 2023

Ferrari môže po Brazílii poslať ďakovné kytice do garáže Mercedesu. Ich hlavný rival v boji o celkové druhé miesto totiž zažil najhoršie preteky v roku, takže nikto sa vlastne nebude pýtať na formu Ferrari, ktorá bola tento víkend taktiež dosť chabá. Napriek tomu však dokázala Scuderia mierne stiahnuť svoju stratu na Mercedes v Pohári konštruktérov, ale faktom zostáva, že bodový zisk červeného tímu mohol a mal byť na Interlagose omnoho vyšší.

Náskok Mercedesu sa znížil len zanedbateľne. Po Mexiku strácalo Ferrari dvadsaťdva bodov, po Brazílii je to rovných dvadsať. Aj keď monopost SF-23 nemal na Interlagose žiadne zázračné tempo, Scuderia mohla aj s priemerným výkonom získať na Mercedes obrovské body a otvoriť súboj o druhé miesto. „Po Charlesovom vypadnutí je to pre nás trochu premárnená príležitosť. Dnes sme mohli získať na Mercedes viac bodov,“ priznal po skončení pretekov pre televíziu Sky šiesty v cieli Carlos Sainz.

„Realita je však taká, že tento víkend sme nemali zvlášť veľké tempo. Trochu sme sa trápili v týchto tiahlych zákrutách. Bolo to podobné ako v Zandvoorte, kde sa Aston Martin dostal až na pódium a Alpine tam bol takisto rýchly. Trochu obdobné to bolo aj tu a aj tu sme sa trápili. Naše preteky boli okej, ale pohybovali sme sa vlastne v území nikoho,“ zhodnotil formu svojho tímu španielsky pretekár.

Na konci sezóny bude Leclercov problém veľmi mrzieť. Charles vypadol v Bahrajne a v Saudskej Arábii dostal trest za výmenu komponentov pohonnej jednotky. Sainz v Katare ani neodštartoval do pretekov pre únik paliva, v Austine Leclerca diskvalifikovali a v Brazílii sa prihodilo toto. Všetko sú to zbytočné chyby a keby sa im Ferrari vyhlo, dnes mohlo mať pred Mercedesom pomerne pekný náskok.

„Dnes sme im mohli vziať o niečo viac bodov. Aspoňže sa trápili, ale my sme sa tiež trápili. Povedal by som, že Mercedes a aj my sme urobili krok vzad v porovnaní s ostatnými tímami. Potrebujeme zanalyzovať, prečo to tak bolo. Dúfajme, že sa vrátime silnejší, ale papierovo by pre nás Las Vegas mal byť lepší víkend,“ povedal Sainz.

Ten tiež dostal otázku, či sa pred koncom sezóny neobáva o spoľahlivosť svojho Ferrari. „Nie, nemám obavy. Potrebujeme zanalyzovať, čo sa stalo Charlesovi, ale dúfam, že to bol skôr nejaký výnimočný problém. Mne zlyhala hydraulika v tréningu v Mexiku, ale zistíme, čo sa mu stalo,“ dodal Carlos.

Súvisiace články

Diskusia