logo F1online.sk

Pred Mercedesom sa musíme mať v Brazílii na pozore, hlási Horner

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár2. 11. 2023

Formula 1 zavíta už o pár hodín na okruh, na ktorom Mercedes v minulom roku zaknihoval svoje jediné víťazstvo – brazílsky Interlagos. Tím z Brackley a Brixworthu, ktorého forma postupne graduje, bude chcieť na vlaňajšok nadviazať a podľa Christiana Hornera nie je vylúčené, že sa to nemeckému gigantovi podarí.

Mercedes začína pomaličky vystrkovať rožky a v posledných niekoľkých pretekoch prebral žezlo pre najlepší tím zo zvyšku sveta. Lewis Hamilton preťal tak v USA, ako aj v Mexiku šachovnicovú vlajku zakaždým ako druhý v poradí a ukázal, že so „striebornými šípmi“ treba v záverečnej fáze sezóny počítať.

Pred započatím posledného tohtoročného šprintového víkendu sa má pred Mercedesom na pozore aj dominantný Red Bull, ktorý opanoval v aktuálnom ročníku až 18 z 19-tich pretekov. Šéf tímu Christian Horner očakáva, že „meďák“ bude v Brazílii poriadne hrýzť, a preto si celok z Milton Keynes bude musieť počínať ešte lepšie ako obvykle.

„V Mexiku boli v pretekoch konkurencieschopní a rovnako tak aj v Austine, i keď v tomto prípade je posúdiť to kvôli tomu, čo sa stalo, ťažké (Hamilton si počínal nedovolene, keď bola jeho doska na podlahe zoškrabaná nad rámec pravidiel, pozn. red.). Určite však očakávame, že v Brazílii budú (nesmierne) konkurencieschopní.“

„Brazília je pre nás akýmsi nevybaveným účtom spred minulého roka, mali sme pocit, že sa nám tam vtedy nepodarilo ideálne trafiť nastavenia. Pokúsime sa tam preto napraviť si chuť v tomto roku,“ povedal lodivod Red Bullu Christian Horner.