logo F1online.sk

Brundle upozorňuje Péreza: Red Bull si nemôže dovoliť mať v aute pasažiera

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala26. 10. 2023

Red Bull v tejto sezóne vyhral všetko, čo sa dalo, a to aj bez veľkej pomoci zo strany Sergia Péreza. Max Verstappen dokonca aj v tejto chvíli sám vedie konštruktérsky šampionát s náskokom viac než 120 bodov. Bude však taký suverénny aj o rok, ak sa konkurencia dotiahne? Red Bull možno bude potrebovať aj pomoc druhej strany garáže, upozorňuje Péreza Martin Brundle.

Po pretekoch v Austine má Max Verstappen na svojom konte 466 bodov. Mercedes ich má v konštruktérskom šampionáte len 344 a Ferrari 322. Red Bull tak zatiaľ nemá veľa dôvodov meniť Sergia Péreza; zatiaľ mu stačí, že v tíme je pokojná atmosféra.

Komentátor britskej Sky Sports Martin Brundle upozorňuje, že Sergiovi Pérezovi jeho submisívnosť už dlho nemusí stačiť na udržanie si sedačky. “Red Bull si do sezóny 2024 nemôže priniesť pasažiera, ak už nebude vo forme. A popravde si ani neviem predstaviť, že by Sergio v tom prípade chcel jazdiť.”

Aj Mexičan však musí cítiť, že má za sebou obdobie beznádeje, veď jeho tradičné reči o optimistických vyhliadkach boli doposiaľ vždy len rozprávkou. “Nasledujúcich pár pretekov bude pre jeho hlavu kľúčových, a takisto pre uspokojenie Red Bullu, že ešte to celkom nezabudol, že ešte to dokáže.”

Mexický pretekár to najlepšie dokáže tým, že potvrdí zisk druhého miesta v jazdeckom šampionáte. Red Bullu sa to doposiaľ ešte nikdy nepodarilo.

Brundle uznáva, že od Péreza sa nečaká bitka o víťazstvá a tituly s Maxom Verstappenom. “Sergio Pérez a Red Bull chcú presne to isté. Chcú, aby opäť našiel stratenú formu a ak nedokáže poraziť Maxa, tak nech zbiera aspoň druhé miesta a získa titul vicemajstra.”

Súvisiace články