logo F1online.sk

Russell priznal, že po Mugelle bol zdrvený: Tie body sme si zaslúžili

George Russell
© Twitter/Williams Racing
Milan Kubala
Milan Kubala24. 9. 2020

Na bodovom konte Georga Russella stále svieti nula. V Mugelle bol veľmi blízko k tomu, aby túto nelichotivú sériu nebodovaných pretekov pretrhol, ale po poslednom reštarte zaostal a musel sa uspokojiť len s jedenástym miestom. Russell priznal, že po bodoch veľmi túžil a nezdar ho poriadne mrzel.

George Russell si pred posledným reštartom držal deviatu priečku. Až do momentu nehody Lanca Strolla sa tak všetko vyvíjalo priaznivo, no reštart zo stoja Russellovi nevyšiel a spadol až na jedenáste miesto. Pred ním nakoniec skončil Sebastian Vettel, ktorý priznal, že mu bolo mladšieho súpera aj trochu ľúto.

“Povedal by som, že po mentálnej stránke to boli najťažšie preteky azda za posledných päť rokov. Všetkých nás to neuveriteľne hnevá — mňa aj tím, proste všetkých. Zaslúžili sme si tie body,” vrátil sa k tohtoročnej Veľkej cene Toskánska George Russell.

Mrzí ho to aj z toho dôvodu, že auto sa výrazne zlepšilo. “Pri tom poslednom reštarte som mimo ideálnej stopy prišiel o svoju pozíciu. Tie prvé dve sekundy po štarte boli strašné. Hovorím však, že to boli azda najlepšie preteky, aké som kedy odjazdil, z auta som mal možno aj najlepší pocit, aký som kedy počas mojej kariéry vo Wiliamse v rámci nedele mal.”

Russella potešil i fakt, že “bojoval s Ferrari a držal s ním krok”, hoci si uvedomuje, že v Maranelle “majú ťažký rok”. “Ale aj tak, vlani boli o niekoľko sekúnd pred nami.”

Sebastian Vettel pochválil Russella slovami, že si ten bod zaslúžil. “Je fajn, keď si ľudia všímajú prácu, ktorú odvádzate. Dokonca aj pre tím — všetci si všimli tú prácu, ktorú na trati odviedli mechanici, inžinieri, stratégovia. Celkovo to bola veľmi dobre zvládnutá nedeľa.”

Mugello treba hodiť za hlavu a pokúsiť sa podobne dobrý výkon zopakovať aj počas nasledujúcich súťažných víkendov. Jedna príležitosť sa naskytne hneď v Rusku, no je otázne, či pri štandardnom priebehu pretekov bude mať Williams nárok na body.

“Veľmi zvláštne okolnosti zohrali úlohu pri tom, ako sme prepásli tú príležitosť, ale úprimne — pozeráme sa vpred, to je už za nami. Ja a náš tím máme väčšie ambície ako len tu a tam získať nejaký bod. Ako tím rastieme a o tie pozície chceme bojovať častejšie. Ako som povedal, hnevá nás to, ale pozeráme sa vpred, nie dozadu,” doplnil.