logo F1online.sk

Piastriho najťažšie preteky: Fakt som to nečakal

Oscar Piastri
© LAT Images/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl18. 9. 2023

Aj keď zostal trochu v úzadí reflektorov, znovu potvrdil svoje kvality i obrovský potenciál. Oscar Piastri bol azda najväčším skokanom pretekov v Singapure. Získal k dobru desať pozícií a pre seba i svoj tím priviezol cenných šesť bodov za siedme miesto.

Austrálskemu nováčikovi nevyšla kvalifikácia, keď aj kvôli červeným vlajkám po nehode Strolla vypadol už v Q1. Nie prvýkrát mal v tejto sezóne smolu, a sám bol po sobote skeptický ohľadom svojich šancí na bodované umiestnenie.

Piastrimu však v nedeľu vyšiel štart a ako preteky postupovali, získaval aj ďalšie pozície. Využil všetky šance, ktoré sa mu naskytli, a tešil sa z výborného siedmeho miesta. „Zatiaľ moje najťažšie preteky v F1,“ povzdychol si unavený, ale spokojný Oscar Piastri.

Je pozoruhodné, že 22-ročný Austrálčan ako nováčik bodoval na najťažších mestských tratiach – ako v Monaku, tak aj v Singapure. V cieli mal toho naozaj dosť. „Už viem, prečo má Singapur takú reputáciu. Bolo to veľmi horúce a veľmi dlhé, no som šťastný. Po sobote som takýto priebeh fakt neočakával. Pre celý tím to bol skvelý deň. Len verím, že už by som mohol mať hladšie soboty.“

Piastri ešte nemal nasadenú najnovšiu verziu MCL60, ktorú mal zatiaľ k dispozícii iba Lando Norris. V Suzuke sa to však zmení. „Teším sa na vylepšenia, ktoré prídu najbližší víkend. Azda by som potom mohol zažiť ešte viac zábavy. V Singapure som asi dosiahol maximum. Je skvelé vidieť aj Landa na pódiu, tím bol odmenený za tvrdú drinu,“ uzavrel rodák z Melbourne.