logo F1online.skF1online.sk

Hamilton opäť krúti hlavou: Ešte som nesedel v aute, ktoré by sa ťažšie nastavovalo

Lewis Hamilton
© Jiří Křenek/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala16. 9. 2023

Ak je Mercedes tento rok v niečom konzistentný, tak je to jeho nekonzistentnosť. Už po stýkrát v tejto sezóne sme videli Lewisa Hamiltona v zajatí rozpačitých pocitov, hoci len pred 24 hodinami bol v siedmom nebi.

Lewis Hamilton označil singapurský piatok za najlepší v sezóne. Sám priznal, že to bola veľmi príjemná zmena, keďže doposiaľ sa medzi prvými dvoma tréningmi takmer vždy s tímom ubrali nesprávnym smerom. V Marina Bay tak už mali o čosi menej náročnú úlohu. Svoju rýchlosť si však nedokázali udržať. Hamilton pripustil, že na vine je rozhodnutie zmeniť nastavenia Mercedesu W14.

Ostrieľaný Angličan tak obsadil len piate miesto, s čím nemôže byť veľmi spokojný. Ak by oba Red Bully boli tradične vo forme, s veľkou pravdepodobnosťou by stačil len na siedmu priečku, zatiaľ čo George Russell bojoval o pole position.

“Veľmi sa teším s Georgeom. Myslím si, že podal mega výkon. Celý víkend bol s autom prepojený,” vyzdvihol svojho kolegu Lewis Hamilton. “Aj pre nás sa to v piatok začalo dobre, no dnes to už také dobré nebolo.”

Sedemnásobný šampión pripustil, že to môže vyčítať najmä sebe. “V noci som spravil isté zmeny v nastaveniach a nezafungovali,” povzdychol si nad štvordesatinovým mankom na Georgea Russella. “Ešte nikdy som nejazdil v aute, ktoré by sa nastavovalo ťažšie.”

“Auto bolo v piatok úžasné. Dúfali sme, že s pár úpravami dokážeme vyzvať aj Ferrari. V noci sme však spravili pár veľkých zmien a opäť mi to ušlo. Dnes sme nemali rýchlosť,” vysvetľoval. “Je to sklamanie. Očividne sme tu mali skvelý balík a Georgeovi sa podarilo ho dostať do prvého radu.”

Keďže Red Bullom sa nepodarilo dostať ani do tretej časti kvalifikácie, jeho súperi majú obrovskú šancu zabojovať o prvé víťazstvo v sezóne. Lewis Hamilton si naň z piatej priečky netrúfa, ale verí, že druhá strana garáže by mohla doviezť domov najcennejšiu trofej.

“Myslím si, že George má vskutku dobrú šancu na víťazstvo,” zamyslel sa Hamilton. Každému je totiž jasné, že Mercedes je pri práci s pneumatikami oveľa lepší ako Ferrari, z čoho bude v horúcom Singapure profitovať. “A naozaj dúfam, že to dokáže, že bude mať dobrý štart a dostane sa pred Ferrari. Pre tím a preňho by to bolo skvelé.”

“Pokiaľ ide o mňa, uvidím, čo sa bude dať robiť. Ak sa posuniem vyššie, bude to skvelé. Auto bolo počas dlhých jázd dobré, ale v noci som pozmenil nastavenia auta a teraz neviem, ako sa bude chovať v nedeľu,” bezmocne pokrčil plecami.

Súvisiace články

Diskusia