logo F1online.sk

Zvážte toho Sebastiana, radí Mercedesu Ecclestone

Toto Wolff a Bernie Ecclestone
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala19. 5. 2020

Keď Bernie Ecclestone ešte v marci Sebastianovi Vettelovi odporúčal, aby sa začal zaujímať o sedačku v novom tíme, nezdalo sa, že by túto radu mal brať mimoriadne vážne. Ako však včera potvrdil Martin Brundle, Vettel si nové miesto skutočne začal hľadať a už komunikoval s aspoň jedným tímom. Aj keď to zatiaľ nestačilo, urobil dobre, pretože Ferrari o pár týždňov neskôr ohlásilo všetkým známe novinky.

“Podľa mňa Sebastianove výkony utrpeli kvôli situácii vo Ferrari a jeho novému kolegovi Charlesovi Leclercovi, ktorého manažér je zároveň synom prezidenta FIA,” hovoril bývalý šéf efjednotky Bernie Ecclestone ešte v marci tohto roka. “Domnievam sa, že Binotta nevníma ako podporovateľa, ktorého by v tejto situácii potreboval.”

Bernieho odporúčanie znelo takto: “Sebastian by sa mal zastaviť a poobzerať sa po alternatívach pre rok 2021. Jednou z nich by mohol byť McLaren vracajúci sa k motorom Mercedes.”

V McLarene to nevyšlo, Zak Brown sa totiž už cez zimu začal obzerať po Danielovi Ricciardovi, ktorý mal nahradiť odchádzajúceho Carlosa Sainza. Teraz Vettelovi zostal len Mercedes a Renault.

Ecclestone sa ako biznismen nezaprel a Mercedesu odporučil jediné: “Za súčasnej situácie by mal Mercedes zvážiť prijatie nemeckého hrdinu, akým je Sebastian. Zamestnancov by to emocionálne povzbudilo a do sveta by to vyslalo pozitívne signály. V každom prípade PR efekt Vettela v Mercedese by bol ‘mega’,” povedal pre f1-insider.com.

Sebastian Vettel pravdepodobne odíde z Ferrari bez titulu a nenapodobní tak svoj veľký vzor Michaela Schumachera. Ecclestone to predpovedal už pred časom. “Dalo sa čakať, že sa Ferrari so Sebastianom rozíde. Medzi ním a Ferrari nikdy nebolo také kúzlo ako medzi Talianmi a Michaelom Schumacherom. Tím a jeho šéfovia nikdy nestáli za Vettelom tak pevne, ako to robili za čias Schumachera.”

Súvisiace články