logo F1online.skF1online.sk

Pérez: Úvod novej sezóny rozhodne o mojej budúcnosti v Red Bulle

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 9. 2023

Budúcnosť Sergia Péreza sa zdá byť vyriešená. Napriek najrôznejším špekuláciám je dnes isté, že Red Bull mieni dodržať jeho kontrakt, ktorý bude platiť aj v nasledujúcej sezóne. Napriek tomu by však nemal spohodlnieť, pretože boj o miesto pre rok 2025 už začal.

Mexického pretekára celkom očividne unavili vyjadrenia Helmuta Marka. Ten sa s Checom zahrával všemožnými vyjadreniami, ktorými podkopával jeho pozíciu v tíme. Pred pár dňami zrejme aj z tohto dôvodu pre DAZN povedal: „S takou sezónou, akú sme zažili v tomto roku, je dôležité, aby som v nasledujúcich pretekoch cítil, že môžem prispieť. Ak pre ročník 2025 nezostanem v Red Bulle, budem si musieť nájsť miesto inde,“ povedal vtedy Pérez.

Pred Veľkou cenou Singapuru v rozhovoroch s novinármi pokračoval na túto tému. Podľa jeho slov budú kľúčové otváracie podujatia sezóny 2024. Tie vraj rozhodnú o ďalšej budúcnosti mexického pretekára, aj keď my by sme sa odvážili namietať, že Pérezovi môžu veľmi pomôcť zotrvať v Red Bulle aj jeho výkony v záverečnej fáze tohto ročníka.

„Zostávam tu aj ďalší rok a potom sa uvidí, aspoň tak to vnímam ja,“ povedal Pérez novinárom v Singapure. „Myslím si, že chceme túto sezónu zakončiť čo najkonkurencieschopnejšie a pokračovať na začiatku budúceho roka.“

„Podľa mňa nám úvodná časť novej sezóny poskytne jasnejší obraz o tom, čo chce ďalej robiť tím a čo budem chcieť robiť ja,“ povedal mexický pretekár.

Pre Péreza je teraz najdôležitejšou úlohou skončiť na celkovom druhom mieste za Maxom Verstappenom. Bude mu to však stačiť na udržanie miesta? Red Bull nemá dôvod na nespokojnosť, keď obsadí prvé dve miesta v šampionáte, ale jeden nikdy nevie.

Pérez však sám povedal, že sa chce cítiť dobre vo svojom prostredí, čo potrebuje to na dosahovanie potrebných výkonov. „Chcem byť schopný dosahovať výsledky, ktoré zodpovedajú kvalite auta,“ reagoval na svoje vlastné slová Checo.

„Mám pocit, že v tomto roku sa mi to nepodarilo vždy. Ako však hovorím stále, záleží len na vašom konečnom výsledku v Abú Zabí,“ hovorí Pérez.

„V tomto roku som sa naučil, že sami to nedokážete. Potrebujete okolo seba tím, potrebujete, aby vás tím podporoval a opačne. Ako jazdec musíte veriť a byť tomu plne oddaný. Urobili sme veľký pokrok v snahe dosiahnuť, aby som sa v aute cítil prirodzene. Určite cítim, že sa vraciam k tomu, čo som v kokpite cítil na začiatku sezóny,“ dodal Mexičan.

Súvisiace články

Diskusia