logo F1online.sk

To má za tú bojovnosť… Sainza sa po pretekoch pokúsili okradnúť

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala3. 9. 2023

Carlos Sainz na Veľkej cene Talianska bojoval ako lev a svojich fanúšikov odmenil pódiom. Namiesto toho, aby sa mohol uvoľniť a tešiť sa z najlepšieho výsledku, aký so súčasným Ferrari SF-23 mohol získať, však večer strávil na policajnej stanici.

Pilota Scuderie Ferrari sa podľa Talianskej tlačovej agentúry pokúsili okradnúť o jeho hodinky podobne, ako vlani Charlesa Leclerca vo Fiorane. Tentoraz však trojica zlodejov obišla naprázdno. Aj zásluhou 29-ročného Madridčana ju polícia dokázala zadržať a identifikovať.

Podľa dostupných informácií k incidentu došlo okolo 20:30 v centre Milána, keď Carlos Sainz odchádzal zo svojho hotela Armani. V momente sa pri ňom pristavila trojica neznámych ľudí, obkľúčila ho a podobným spôsobom ako sa to stalo v minulosti pri iných jazdcoch, Sainzovi odcudzila hodinky Richard Mille.

Po pretekoch ešte stále bojovne naladený Španiel sa však vydal za páchateľmi spoločne s niekoľkými okoloidúcimi, ktorí jazdca maranellskej stajne, pochopiteľne, spoznali.

Zlodejov následne dostihli a odovzdali policajnej hliadke, ktorá ich previezla na stanicu. Carlos Sainz tak ešte časť večera strávil pri výsluchu polície.