logo F1online.sk

Pérez hlási veľký návrat: Moja forma je späť

Sergio Pérez na pódiu VC Talianska 2023
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala3. 9. 2023

Tieto vyjadrenia si pekne odložte, pretože do konca sezóny budeme mať ešte veľa príležitostí preveriť, či ide len o veľkohubé reči, alebo o realitu: Po ťažkej prostrednej časti ročníka Sergio Pérez odkazuje, že s ním už opäť treba počítať.

Sergio Pérez v nedeľu patril medzi tých úspešnejších pretekárov. Dokázal poraziť oboch jazdcov Ferrari a získal pódium. Po úvodných šestnástich kolách začal deň predbiehacím manévrom na Georgea Russella, na ktorého síce nespravilo dojem, že to Mexičanovi trvalo tak dlho, ale pod tým sa podpísali aj objektívne príčiny.

“Predbiehanie bolo superťažké. DRS toho veľa nespravilo,” odpovedal na otázky novinárov Sergio Pérez, ktorý objasnil aj to, prečo mu tak dlho trvalo, kým predbehol Mercedes a Ferrari. “Ak som v Parabolice nebol v dvoch desatinách sekundy, tak som nemal žiadnu šancu. Ferrari bolo na rovinkách veľmi rýchle.”

Viackrát sme počuli komunikáciu s boxovým múrikom, v ktorej sa ponosoval na obranu súperov. Keď Pérez pri útoku na Georgea Russella v prvej zákrute prebrzdil, vo vysielačke vyhlásil, že ho Russell vytlačil.

Keď pred Variante della Roggia vyšiel kolesom až na trávnik, tak mu Leclerc “nenechal žiadne miesto”. Do tretice ukazoval prstom aj na Carlosa Sainza: “On mi nenecháva žiaden priestor! Takto nemôžeme pretekať!”

Po pretekoch však vychladol. Uspokojený pódiom a opojený šampanským už bitku o Monzu hodnotil inak. “Súboje boli na hrane, ale férové. Niekedy som nemal kam ísť, tak som si musel skrátiť prvú zákrutu, ale celkovo sme získali skvelý výsledok.”

“Áno, cítim veľké zadosťučinenie, že som získal takýto výsledok. Dostať sa cez nich bolo veľmi ťažké. Dal som do toho všetko,” prikývol.

Sergio Pérez v piatok avizoval, že sa v monoposte cíti lepšie. Pred zvyškom víkendu chcel ľuďom ukázať, že pracoval tvrdo a našiel stratenú rýchlosť. Ziskom druhej priečky to čiastočne potvrdil.

“Taká je táto sezóna,” nadhodil Sergio Pérez, keď reportérka spomenula, že aj víkend v Monze bol preňho ako na húsenkovej dráhe. “Tento víkend sme boli silní. Nedostali sme sa k tomu, aby sme ukázali celú našu rýchlosť. Dosť nás pribrzdila nehoda v treťom tréningu.”

“Nebolo to hladké, ale aj tak si myslím, že moja forma je späť. Dúfam, že budeme mať veľmi silný záver sezóny,” uzavrel nedeľu v Chráme rýchlosti.