logo F1online.skF1online.sk

Russell je rád, že mu kvalifikácia konečne vyšla

George Russell
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala26. 8. 2023

Georgeovi Russellovi tento ročník nevychádza podľa predstáv a zlé jazyky začali hovoriť, že sa už nedokáže vyrovnať Lewisovi Hamiltonovi. A hoci v sobotu sme nevideli priamy súboj jazdcov Mercedesu, Russell získal skvelé tretie miesto. S úsmevom na tvári a radosťou v hlase hovorí, že ho teší krátke zabudnutie na letnú menej vydarenú kapitolu.

Dokonca aj v piatok musel Toto Wolff reagovať na otázky novinárov, ktorí sa šéfa Mercedesu pýtali na aktuálnu formu Georgea Russella. V tréningoch vôbec neoslnil a skôr sa hovorilo o jeho problémoch. V sobotu však na ne zareagoval najlepšie, ako sa dalo.

“Zo začiatku roka bola kvalifikácia jedna z mojich silných stránok, no v poslednej dobe sa nám celkom nedarilo. Je fajn, že sme si teraz vydýchli,” rozhovoril sa v parc fermé George Russell, ktorý chýbal v Q3 v Španielsku, Rakúsku aj Maďarsku.

V mixzóne následne vyhlásil, že dobrý výsledok nie je dielom žiadnej náhody a nepredstavuje nečakané obrodenie. “Nie som prekvapený,” zdôraznil víťaz minuloročných pretekov v Sao Paule. “Z auta mám celý víkend dobrý pocit. Dôležité je vybudovať si sebavedomie a ocitnúť sa na správnom kúsku trate bez zdržiavania sa v premávke. Umožnilo mi to sústrediť sa na svoju prácu v monoposte. Tím odviedol skvelú robotu, že mi dožičil túto príležitosť.” Russell vo vysielačke neironicky chválil tím, že ho dostal do “perfektnej pozície” na trati.

Kvalifikácia dopadla na jednotku. “Dobré na tom je, že vieme, že v nedeľu máme rýchle auto. Tretie miesto je výborný štartový bod.”

Pódium má takmer na dosah a azda aj druhú priečku, ak sa dokáže dostať pred Landa Norrisa. Štartovať bude na výhodnejšej strane, takže môže to skúsiť už po zhasnutí červených svetiel. “V nedeľu budeme mať veľmi podobné tempo ako Lando. Určite sa chcem pred neho dostať hneď v prvom kole, ale aj keby sme boli za ním, tak sa nám naskytne pár príležitostí, možno po strategickej stránke.”

“Vyzerá to na dva pitstopy. Opotrebovanie pneumatík bolo dosť vysoké, ale všetky tri zmesi sa zdajú byť celkom schopné. Myslím si, že ak máte rýchle auto — čo si myslím aj o tom našom —, tak sa skôr či neskôr dostanete pred súpera,” verí Russell.

Optimista sa pozerá dopredu, realista si kontroluje aj spätné zrkadlá. V nich je pár zvučných mien, iní by mohli prekvapiť. “Ktovie, možno to bude Alex,” pousmial sa pilot Mercedesu, ktorého prekvapila rýchlosť Williamsu.

“On mi povedal, že ak sa po kvalifikácii ocitneme na trati vedľa seba, tak to bude znamenať, že my podáme nanič výkon, nie oni. Čakal, že budú mať veľmi ťažký víkend,” prezradil niečo zo spoločného rozhovoru počas letu do Holandska. “Potom vyrazil na trať a patril k najrýchlejším. Odviedli skvelú robotu a mňa veľmi teší, keď tu vidím môj bývalý tím. Pracujú tvrdo ako vždy a James Vowles bol veľmi dobrou posilou pre nich. Pomáha ich nasmerovať za lepšou budúcnosťou. Teší ma, že sa tvrdá práca začína vyplácať.”

Súvisiace články

Diskusia