logo F1online.sk

Vasseur sľubuje Sainzovi, že čoskoro začnú rokovania o predĺžení zmluvy

Frédéric Vasseur
© Filip Škripko
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 8. 2023

Carlos Sainz nechce vstupovať do sezóny 2024 s vedomím, že nevie, čo bude v roku 2025. Španielsky pretekár dal jasne najavo, že si neželá opakovanie scenára z Red Bullu či Renaultu, keď zakaždým predlžoval zmluvu len o rok a žil v neustálej neistote. Jeho súčasný šéf Frédéric Vasseur mu však sľubuje, že nič také sa nestane.

Budúcnosť pilotov Ferrari bola v ostatných týždňoch pomerne pálčivou témou. Carlos Sainz vyslal svojmu zamestnávateľovi aj cez médiá pomerne jasný odkaz, že si neželá vstúpiť do novej sezóny bez platnej zmluvy. Frédéric Vasseur na to však opáčil, že Ferrari má v súčasnosti dôležitejšie priority.

Sainz neskôr korigoval svoje tvrdenie slovami, že cez zimnú prestávku budú mať obe strany dostatok času na vyjednávania. Zdá sa, že s blížiacim sa koncom sezóny bude pre Freda stále dôležitejšie, aby si so svojimi pilotmi sadol. Podľa vlastných slov to aj urobí.

„Myslím si, že s Carlosom sme úplne zajedno,“ povedal Vasseur. „Mnohokrát sme dostali rovnakú otázku a zakaždým sme odpovedali zhodne, že máme čas a pred nami je ešte osemnásť mesiacov, než vyprší súčasná zmluva.“

„Obaja chceme mať na začiatku budúcej sezóny jasno, čo znamená, že musíme konať a rozhodnúť sa ešte pred koncom tejto sezóny. Na rozhodnutie máme pred sebou stále štyri alebo päť mesiacov. S Carlosom a jeho zástupcami sme zajedno a čoskoro začneme diskutovať,“ sľubuje Vasseur.

Fred riešil v prvej polovici sezóny personálne otázky odlišného charakteru, keď sa snažil vystužiť hlavne technické oddelenie svojho tímu. Aspoň zatiaľ mu nevyšlo všetko úplne podľa predstáv, ale ešte nie je všetkým dňom koniec.

„Nábor je dlhý proces, v dôsledku čoho sa k vám noví ľudia pripoja až o niekoľko mesiacov. Niektorí k nám prídu 1. januára 2024, ďalší 1. júla 2024 a niektorí dokonca 1. januára 2025. Je to trochu frustrujúce, pretože pracujete na niečom, čo sa uskutoční až o dva až štyri roky, ale ak nezačnete, tak to nikdy nedosiahnete,“ hovorí Vasseur.

„Keď chcete pracovať s ľuďmi, musíte čakať dva alebo tri roky, kým sa dostaví výsledok. Nikdy sa však nezmierim s tým, že si musíme počkať na týchto ľudí a až potom príde zlepšenie. Dôverujem našim zamestnancom a musíme sa zlepšiť aj s tým, čo máme dnes. Potrebujeme sa sústrediť a dostať to najlepšie zo súčasného tímu,“ dodal Fred.