logo F1online.sk

V pripravovanom filme nás Hamilton vykreslí ako záporákov, smeje sa Horner

Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková10. 8. 2023

Christian Horner si opäť zažartoval na margo Mercedesu. Vzhľadom na to, že Lewis Hamilton je producentom nového filmu o F1, šéf Red Bullu očakáva, že jeho tím bude mať v snímke zápornú rolu. Brit ale oceňuje, že dlhoočakávaný film, ako aj blížiace sa preteky v Las Vegas opäť o niečo viac spopularizujú Formulu 1.

Snímka, v ktorej bude hrať hlavnú úlohu svetoznámy Brad Pitt, sa natáčala počas súťažných víkendov v Silverstone aj na Hungaroringu, pričom Mercedes bol pri tomto procese veľmi nápomocný. Hamilton je dokonca priamo súčasťou filmového štábu a snaží sa zabezpečiť, aby bol svet Formuly 1 zobrazený čo najpresnejšie.

Nekompromisná bitka o titul medzi Mercedesom a Red Bullom z roku 2021 je stále v čerstvej v pamäti jej hlavných aktérov, čo vidieť aj na Hornerovom najnovšom vyjadrení k danému filmu.

„Je skvelé, že to Formulu 1 opäť dostáva na obrazovky. Som si istý, že s Totom a Lewisom ako výkonným producentom budeme vykreslení ako záporáci a zloduchovia! Ale je to skvelé pre Formulu 1, záujem o tento šport je jednoducho úžasný,“ povedal pre ESPN.

Kráľovná motoršportu sa aktuálne nesie na vlne popularity, čo vidieť aj v Spojených štátoch, kde sa v tomto roku uskutočnia až troje preteky. Miami už máme za sebou, ešte nás čaká Texas a na záver bude mať premiéru Las Vegas.

Zhodou okolností bude Horner práve počas súťažného víkendu v „meste hriechov“ oslavovať svoje 50. narodeniny a nesmierne sa na to teší. „Nikdy som nezažil taký ošiaľ okolo športového podujatia, ako sú preteky v sobotný večer na ulici Strip v Las Vegas.“

„Každý, koho stretnem, hovorí: ,Och, ja chcem byť vo Vegas.’ Ten víkend bude šialený. Myslím si, že to bude sledovať celý svet a snáď sa nám podarí predviesť skvelú šou. Dúfam, že trať prinesie skvelé preteky. Pretekať tam pod svetlami bude unikátne,“ teší sa britský rodák.

Horner podotýka, že v USA sa o Formulu 1 zvýšil záujem až v poslednej dobe. „Ak si spomínate na Austin pred pár rokmi, museli sme tam dostať Taylor Swift, aby sme tam prilákali davy. Teraz je to tak, že ju tam pustia, ak sa jej podarí získať vstupenku! Tak veľmi sa to zmenilo a Las Vegas to podľa mňa len posunie na ďalšiu úroveň. Záujem o tieto preteky je nevídaný.“

Očakávame, že v Las Vegas už budeme poznať meno tohtoročného majstra sveta. Zatiaľ to vyzerá tak, že ním opäť bude Hornerov zverenec Max Verstappen, ktorý jednoznačne vedie v priebežnom poradí jazdcov.

Šéf „červených býkov“ po posledných pretekoch v Belgicku priznal, že po takom tesnom súboji o titul, aký sa udial v roku 2021, rozhodne netúži. Je preto rád, že v tomto ročníku jasne dominujú.

„Vôbec si to neprajem. Myslím si, že sa ešte stále zotavujem z roku 2021. Tieto výsledky sú kombináciou tímovej práce. Je to o každom členovi tímu, o každom oddelení v továrni, ktoré si robí svoju prácu. Takéto výsledky nedosiahnete náhodou. Klobúk dole pred všetkými. Je fenomenálne ísť do letnej prestávky bez porážky v pretekoch a v šprintoch. To, že sme teraz v takejto pozícii, je za hranicou všetkých našich divokých predstáv,“ dodáva Horner.