logo F1online.skF1online.sk

Som rád, že tento víkend skončil, povzdychol si Russell

George Russell a Lando Norris
© Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 7. 2023

George Russell stráca v súboji s Lewisom Hamiltonom ďalšie a ďalšie body. Aj keď britský pretekár nemusí odchádzať z Belgicka so sklonenou hlavou, sám priznáva, že sa v monoposte necíti v ostatnom čase najlepšie. Po skončení belgického víkendu pôsobil rodák z King’s Lynn dojmom, že dovolenku bude veľmi potrebovať.

Russell prešiel cieľom na šiestom mieste, čo je vzhľadom na nevydarený štart a zrejme aj nesprávnu stratégiu s jednou zastávkou celkom dobrý výsledok. Aj keď si Mercedes upevnil druhé miesto v Pohári konštruktérov, George stratil tento víkend na Lewisa Hamiltona ďalšie body.

„Na štarte som mal veľkú smolu. Dobre som sa odrazil a videl som, že Oscar má problém. Tlačil sa na ľavú stranu a ja som zostal zaseknutý za ním. Stratil som tam štyri pozície a nebyť toho, pravdepodobne by som bol v cieli pretekov pred Fernandom,“ povedal Russell.

„Som rád, že to máme za sebou, pretože takýto víkend som ešte v kariére nezažil, nielen pri pohľade na počasie, ktoré sa v sobotu priam neuveriteľne menilo, ale tiež pre mňa osobne to bolo náročné. Som rád, že sme ako tím získali dobré body a zvýšili náš náskok na druhom mieste Pohára konštruktérov. Pozeráme sa však na Red Bull, od ktorého nás delí ešte množstvo práce,“ dodal Russell.

George bude v druhej polovici sezóny pracovať hlavne na vyrovnaní tímového kolegu, pretože ho z posledných siedmich pretekov dokázal zdolať len raz a jeho strata medzitým narástla už na 49 bodov.

„Je to sezóna plná zvratov. Myslím, že na prvých šiestich podujatiach som bol veľmi spokojný s mojimi výkonmi, aj keď sme premárnili niekoľko príležitostí. V poslednej dobe som sa však začal trochu trápiť. Máme niekoľko nápadov a vysvetlení, prečo tomu tak bolo. Pri nastavení monopostu sme nasledovali určitý smer a tento víkend podľa mňa potvrdil, že nebol správny,“ hovorí Russell.

„Cítim teda trochu sebadôveru, že v druhej polovici sezóny to môžeme napraviť. Ako som však povedal, pozeráme sa na Red Bull, chceme v tomto roku vyhrať preteky a tlačíme na to ako šialení,“ dodal Russell.

Súvisiace články

Diskusia