logo F1online.skF1online.sk

Verstappen opäť hovorí o odchode, Russell za jeho „nariekaním“ vidí peniaze

Max Verstappen a George Russell
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 7. 2023

V týždni pred Veľkou cenou Veľkej Británie predstavila Liberty Media podobu nového kalendára pre sezónu 2024. Majiteľ komerčných práv sa opäť pokúsi skompletizovať rok s 24 veľkými cenami, čo sa mu v tejto sezóne nepodarilo. Maxovi Verstappenovi toto číslo príde veľmi vysoké a nabitý harmonogram vraj nepomáha rozvíjať jeho lásku pre Formulu 1.

Holanďan sa vydal na cestu hlásania nespokojnosti. Jeho tím v ostatnom roku absolútne dominoval, ale napriek tomu nepôsobí Verstappen veľmi šťastným dojmom. Pridal sa k Red Bullu a otvorene hovoril o nedostatkoch a slabinách nových pohonných jednotiek pre rok 2026 a nepáči sa mu ani nový kalendár. Aj keď uznal, že z logistického hľadiska vyzerá budúcoročný lepšie než tohtoročný, jeho názor na vysoký počet veľkých cien zostáva dlhodobo nezmenený.

„Musíme sa s tým vysporiadať,“ povedal Verstappen novinárom v Silverstone. „Aspoňže to vyzerá o niečo logickejšie naplánované. Myslím si, že to bude lepšie pre všetkých.“

Následne však pripomenul, že ďalšie rozširovanie kalendára mu nevonia. Max už niekoľkokrát označil šprintový formát a náročný harmonogram za hlavné dôvody, prečo nemusí zostať vo Formule 1 aj po roku 2028, kedy mu končí jeho zmluva s Red Bullom.

„Musí sa toho spojiť viac, aby som sa nakoniec rozhodol, ale áno, tieto veci mi určite nepomáhajú,“ priznal Verstappen.

Na tieto slová reagoval aj Maxov kolega a rovesník George Russell, podľa ktorého Holanďanove stanovisko neodráža jeho skutočný pohľad a je len súčasťou vyjednávacej stratégie. „Myslím si, že narieka, pretože chce viac peňazí!“ prehlásil s potmehúdskym úsmevom pilot Mercedesu.

„Je najlepšie plateným jazdcom na rošte a za všetky úspechy mu tie peniaze právom patria, ale podľa mňa sú hrozby odchodom a podobné veci len veľkou taktikou.“

„Dúfam, že neodíde a zostane minimálne tak dlho, ako plánujem zostať ja, pretože chcem bojovať proti najlepším jazdcom na svete,“ povedal Russell.

Podľa britského pretekára nie je problém ani tak v narastajúcom počte veľkých cien, ale skôr v dlhom zozname marketingových povinností pilotov. „Podľa mňa je na tom náš šport v súčasnosti veľmi dobre, ale je to náročné. Nemôžeme donekonečna len pridávať a pridávať ďalšie záväzky, povinnosti a preteky. Ak niekde pridáte nové povinnosti, z ďalších musíte ubrať,“ hovorí George.

„Keď budem hovoriť za seba, tak pridávame ďalšie preteky, ale nemáme menej iných povinností a ste nútený viac pracovať. Som si celkom istý, že rovnako to platí aj pre Red Bull. Ak by sme nemali žiadne ďalšie záväzky, určite by sme radi pretekali aj každý víkend,“ uzavrel Russell.

Súvisiace články

Diskusia