logo F1online.sk

Péreza cez víkend trápila choroba: Mal som vysoké horúčky, ani som nespal

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala2. 7. 2023

Sergio Pérez si v druhej časti piatkovej kvalifikácie zbytočne skomplikoval celý víkend, ktorý už beztak nebol jednoduchý. Súperov totiž nemal len na trati, ale aj v sebe. Mexičan sa musel premáhať a bojovať s chorobou. V tomto súboji nakoniec obstál celkom dobre.

Mexičan sa po štarte vydal na stíhaciu jazdu. Keďže na rošte bol pätnásty, Red Bull musel niečo vymyslieť, čím prekabáti konkurenciu. Nakoniec využil svoju najväčšiu zbraň, a síce rýchlosť monopostu RB19, ktorú dobre znásobil natiahnutím prvých dvoch stintov.

“Tento výsledok ma teší, mali sme dobré preteky a dobrú rýchlosť. Som veľmi rád. Teraz sa už teším do Silverstonu. Mám za sebou náročný víkend a traťové limity mi to výrazne sťažili,” pripomenul kvalifikačné fiasko Sergio Pérez.

V pretekoch sa však ukázal v lepšom svetle, hoci pri niektorých súbojoch sa nejeden divák zamyslel, kedy si konečne uvedomí svoje taktické chyby. Objavili sa najmä pri súboji s Carlosom Sainzom, ktorého pred detekčným bodom v tretej zákrute vždy predbehol, prišiel o DRS, a tak na nasledujúcej rovinke opäť spadol za jazdca Ferrari. Pár kôl mu trvalo, kým mu došlo to, čo Verstappen spravil okamžite: Pred detekčným bodom sa nalepil na súpera, v tretej zákrute si pripravil optimálny výjazd a na ďalšej rovinke hravo predbiehal.

A možno sa aj pod túto chybu podpísala choroba. Sergio Pérez nebol celkom vo svojej koži. “V podstate každú noc som mal vysoké horúčky. Necítim sa byť fyzicky stopercentne fit. Dúfam, že sa do Silverstonu dám dokopy.”

Pilot Red Bullu vraj už od štvrtku cítil slabosť a v noci podľa vlastných slov “ani nespal”. A ktovie, či ho nenakazil Christian Horner… Aj jeho šéf znel počas rozhovorov, akoby ho trápilo prinajmenšom doznievajúce prechladnutie.

V každom prípade teraz je načase zodvihnúť hlavu a ísť ďalej. “Toto bolo pre mňa náročné obdobie. Dúfam, že sme späť a už si tieto pozície udržíme.”