logo F1online.skF1online.sk

Sainz o vylepšeniach: V rýchlych zákrutách som cítil dosť veľký pokrok

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 6. 2023

Ferrari nasadilo v Rakúsku druhý veľký balík vylepšení za niekoľko týždňov. Celý tím pracoval podľa slov pilotov veľmi tvrdo, aby nové diely pripravil do Rakúska. Vyplatilo sa. Obaja jazdci hlásia po sobote zlepšenie. Aj keď ešte nevieme, ako na tom bude monopost SF-23 v pretekovom tempe, podľa Carlosa Sainza je rozhodne rýchlejší vo vysokorýchlostných zákrutách.

Pretekové tempo a vysokorýchlostné zákruty boli doteraz slabinou Ferrari. Po skončení rakúskej kvalifikácie sa pritom nezdá, že by inžinieri pri práci na odstránení týchto nedostatkov spomalili auto v kvalifikačnom tempe. Druhé miesto Charlesa Leclerca a tretie Carlosa Sainza sú toho dôkazom.

„Áno, som trochu sklamaný z tretieho miesta, ale zároveň som v Q2 zaváhal a doplatil na traťové limity, takže sme sa to rozhodli zahrať na istotu a nasadiť ďalšiu čerstvú sadu pneumatík. Nebolo to ideálne, ale v aute som sa cítil skvelo a bol som rýchly celý deň. Tretie miesto na štart nedeľných pretekov je dobrá východzia pozícia,“ povedal po skončení kvalifikácie Carlos Sainz.

„Pokračovali sme v našej kanadskej forme, takže teraz sa potrebujeme sústrediť na sobotu a potrebujeme ďalší dobrý deň,“ dodal.

Fungovanie vylepšeného balíka a rýchlosť v pretekovom tempe sú dve najväčšie otázniky spojené s Ferrari tento víkend. Obaja piloti zatiaľ v tomto smere vysielajú pozitívne signály a podobne ako Charles Leclerc, ani Carlos Sainz sa neubránil spokojnému úsmevu.

„Áno, pocit je skvelý,“ povedal na margo vylepšeného auta španielsky pretekár. „V rýchlych zákrutách som cítil dosť veľký pokrok, čo bola v Barcelone naša najväčšia slabina. Zdá sa, že minimálne v tomto smere sme sa posunuli. Samozrejme, teraz si vyskúšame, ako sme na tom v pretekovom tempe.“

„Vieme, že v nedeľu výkonnosť nášho auta variovala z okruhu na okruh. Uistíme sa, že všetko poskladáme dokopy, ale v pretekoch to bude náročnejšie než v dnešnej kvalifikácii,“ dodal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia