logo F1online.skF1online.sk

Optimista Horner: Jeden vydarený víkend a Checo je späť v hre

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár23. 6. 2023

Nie je nič lepšie, ako keď vám váš zamestnávateľ nadovšetko dôveruje. Presne tak pristupuje v súčasnosti Christian Horner k trápiacemu sa Sergiovi Pérezovi. Mexičan momentálne prežíva jedno z najhorších období kariéry, ktoré sa mu Brit, akožto správny šéf tímu, usiluje pomôcť prekonať.

Po Veľkej cene Azerbajdžanu delilo Maxa Verstappena a Sergia Péreza len šesť bodov. Následne však 33-ročný pretekár domrvil všetko, čoho sa chopil. Po pretekoch v Kanade tak stráca Checo na svojho tímového kolegu už priepastných 69 bodov.

Ak bude Pérez v takýchto výkonoch pokračovať aj naďalej, nielenže sa s vidinou majstrovského titulu bude musieť už čoskoro rozlúčiť, no v ohrození bude i jeho flek v Red Bulle.

Horner však akékoľvek špekulácie o Pérezovom predčasnom konci v Milton Keynes popiera a rodáka z Guadalajary neochvejne podporuje. Vraj len jeden vydarený víkend mu pomôže nadobudnúť späť stratenú sebadôveru a vrátiť sa do formy, akou sa prezentoval na začiatku aktuálneho ročníka.

„Nemyslím si, že si [v Kanade] počínal v niečom vyložene zle,“ nechal sa počuť Christian Horner. „Rovnako ako ostatní bojoval s tým, aby dostal pneumatiky do optimálnej teploty, a to je niečo, v čom je Max, aj pre spôsob, akým jazdí, veľmi dobrý.“

„Checo štartoval na tvrdej zmesi a pred stintom na stredne tvrdých pneumatikách tak trochu stratil kontakt [s čelom pretekov, pozn. red.]. Následne sa rovnako trápil aj na mediumkách.“

„Mal za sebou tri ťažké víkendy a tri až štyri zložité soboty, čo vám následne v nedeľu na pohode nepridá.“

„Len pred mesiacom alebo dvoma sme pritom mohli vidieť, čoho je Checo schopný. Potrebuje mať silný víkend, ktorý mu prinavráti sebadôveru a nepochybujem, že sa potom vráti späť do hry.“

„Je druhý v šampionáte a zároveň je jediný pilot, ktorý vyhral v tomto roku okrem Maxa preteky, takže ho musíme počas tohto zložitého obdobia neustále podporovať,“ poznamenal Horner.

Súvisiace články

Diskusia