logo F1online.sk

Ideálny kolega pre Verstappena? Hülkenberg, nazdáva sa Windsor

Nico Hülkenberg
© LAT Images/Haas
Tomáš Masár
Tomáš Masár22. 6. 2023

Len pred niekoľkými týždňami sa Sergio Pérez hotoval na majstrovský titul. V poslednom období však podáva také tragické výkony, že bude rád, ak vôbec po sezóne zotrvá v Red Bulle. Nie je vylúčené, že pokiaľ sa Mexičan neoklepe, tím z Milton Keynes sa začne obzerať po niekom inom. Koho by ste rakúskemu celku odporučili? Peter Windsor Nica Hülkenberga.

Hülkenberg sa v tejto sezóne vrátil do F1 po trojročnej odmlke. Z rýchlosti zdá sa, nič nestratil, práve naopak. Kevina Magnussena doposiaľ nepustil k slovu a pravidelne ho zahanbuje tak v kvalifikáciách, ako aj v pretekoch.

Formu potvrdil aj v Kanade. V premenlivej kvalifikácii zaznamenal druhý najrýchlejší čas, keď nestačil len na dominantného Maxa Verstappena. V nedeľu sa následne – keďže pretekové tempo Haasu je tragické – už tradične trápil, no nič to nemení na tom, že zatiaľ sa prezentuje v mimoriadne pozitívnom svetle.

Bývalý manažér Ferrari a Williamsu Peter Windsor sa preto nazdáva, že v prípade, ak sa Red Bull rozhodne prepustiť Sergia Péreza, mal by to byť práve Nico Hülkenberg, kto ho nahradí.

„Sergio Pérez mal v Kanade problémy v Q1, v Q2 a nikdy nedokázal sliky a ani intermediálky zahriať na dostatočnú teplotu. Vždy sa zdalo, že je v premávke v nesprávnom čase na nesprávnom mieste, a to rozhodlo,“ vrátil sa k Pérezovmu víkendu v Kanade Windsor.

„V Red Bulle sú dve strany garáže, rovnako tak, ako to bolo za čias Marka Webbera a Sebastiana Vettela. Nemá to nič spoločné s tým, že by chceli v tíme uprednostňovať Maxa alebo Sergia Péreza. Funguje to tak preto, aby obe skupiny zo seba dostali maximum. Sergio Pérez jednoducho nedokázal pneumatiky primäť, aby fungovali, tak, ako to nedokázal ani v Melbourne či v kvalifikácii na Veľkú cenu Španielska. Red Bull musí byť z jeho výkonu opäť raz veľmi sklamaný.“

„Človeka to až núti rozmýšľať nad tým, či si v momente, keď vidia Pérezove časy, nepokladajú otázku: ´Prečo sme do druhého auta neposadili Nica Hülkenberga?´ Je potrebné, aby sa o ideálnej dvojke porozprávali s Maxom Verstappenom. On by samozrejme termín ´dvojka´ nikdy nepoužil. V každom prípade, Nico predviedol raz a znova perfektný výkon.“

„Koľkokrát sme ho už videli počínať si fantasticky v premenlivých podmienkach, rovnako tak, ako tomu bolo v Brazílii, keď s Williamsom získal pole position? Ihneď po výjazde z boxov predviedol fantastické kolo.“

„V tomto tak trochu napodobnil Maxa. Aj on okamžite po začatí Q3 vyšiel z boxov a zajazdil čas na kolo. V prípade Hülkenberga bolo už veľkým úspechom postúpiť z Q2. Jeho tímový kolega Kevin Magnussen to nedokázal,“ zakončil Windsor.

Súvisiace články